Hava Durumu

BTM'de yaz boyu bilim

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), yaz tatilini bilimle değerlendirmek isteyen öğrenciler için birbirinden özel programlar hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2017 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2017 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTM'de yaz boyu bilim

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, bu yaz tatilini bilim ve macerayla geçirmek isteyen minikler için 9 farklı branşta kamplar hazırladı. 5 ile 14 yaş arası bilimseverler için hazırlanan atölye çalışmalarından oluşan yaz kampları, sürpriz içerikleriyle sınav maratonu, yoğun ders programları ve ödevlerden bunalan miniklere unutulmaz bir tecrübe yaşatacak. Yaz tatilinde her gün farklı bir konuda bilimsel atölye çalışması gerçekleştirecek olan minikler, bilimin eğlenceli haliyle tanışacak, dokunarak ve uygulayarak öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı yakalayacak.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ndeki yaz kamplarının ilki 'Mutfağın Kimyası (Maker Günü)' ile başladı. 8, 15 ve 22 Ağustos tarihlerinde tekrar edilecek faaliyette minikler moleküler gastronomiyi keşfedecek, yaratıcılıklarını sınayacak ve birbirinden lezzetli atölye çalışmaları gerçekleştirecek.

Planetaryum gösterileri ve astronotların zorlu uzay yolculuklarının tecrübe edileceği astronomi ile dolu 'Uzay'da Bir Gün' bilimsel kampı ise 9, 16 ve 23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. BTM'nin minik mucitlere özel hazırladığı bir başka bilimle dolu faaliyeti ise 'Kendin Yap (Maker Günü)'. 10, 17 ve 24 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliğe katılanlar kendi ihtiyaçları doğrultusunda ürün geliştirecek, kendi radyolarını yapabilecekler. BTM, yaz kamplarıyla bilime meraklı minikleri doğayla da buluşturacak. Doğa ve çevre temalı 'Elimdeki Doğa' kampı, 11, 18 ve 25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, BTM'nin yaz kamplarının ilgi gördüğünü, yaz tatilini bilim ile geçirmek isteyen minik bilim severlerin bu ilgisinin ülkenin yarınları adına umut verici olduğunu söyledi. 50 binden fazla öğrencinin atölye çalışmalarına katılma fırsatı yakaladığını ifade eden Bakan, BTM'nin yaz kampları ile ezberci anlayışın ötesinde uygulamalı metotların geliştirilmesine önem verdiklerinin altını çizdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.