Hava Durumu

BTSO Başkanı Burkay: "Üniversiteler kentin aklı"

BURSA Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentlerin ve ülkelerin kalkınmasında üniversite - sanayi işbirliğinin önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO Başkanı Burkay: "Üniversiteler kentin aklı"

Üniversiteleri 'kentin aklı' olarak nitelendiren Başkan Burkay, üniversitelerdeki akademik zenginliğin kent ekonomisine değer katacak projelere öncülük edeceğini ve Bursa'yı hedeflerine daha hızlı bir biçimde ulaştıracağını belirterek, "BTSO olarak katma değeri yüksek üretim ve ihracat hedeflerimize ulaşabilmek adına üniversite ve sanayi arasında nitelikli ve sonuç odaklı işbirlikleri oluşturmayı hedefliyoruz. Üniversitelerimizde üretilen bilgilerin sektörlerimize transferini sağlayarak küresel rekabette avantaj elde edebiliriz. İş dünyası olarak üniversitelerden etkin bir biçimde faydalanamayan kentlerin ve ülkelerin kalkınmalarının mümkün olmadığının bilincindeyiz." diye konuştu.

"İŞBİRLİĞİMİZ SÜRECEK"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bursa Uludağ Üniversitesi ile ileri teknoloji, dijitalleşme, tahkim ve arabuluculuk gibi alanlarda yeni işbirliklerine imza attıklarını belirten Başkan Burkay, "Sanayinin kendi teknolojisini üretebilmesi için bilgiye kolayca ulaşabilmesi gerekir. Bu da ancak güçlü bir üniversite-sanayi işbirliği ile mümkündür. Üniversite ve sanayi arasındaki işbirliği kente ve ülkemize değer kazandıracaktır. BTSO olarak Bursa Uludağ Üniversitemiz ile işbirliğimizi daha güçlü bir şekilde devam ettireceğiz." dedi.

"BİRLİKTE ÖNEMLİ PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ"

BTSO ile birlikte yeni projeler geliştireceklerini belirten Rektör Ahmet Saim Kılavuz, ULUTEK için çok önemli projeler ve çalışmalar yapacaklarını dile getirdi. Rektör Kılavuz, "Paydaşlarımızla birlikte elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi ifade etmek istiyorum. BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulunun da destekleriyle Bursa'ya değer katan işbirliklerimizi sürdüreceğiz. Bursa Uludağ Üniversitesi olarak, bilimsel ve akademik anlamda hangi çabayı göstermemiz gerekiyorsa onu da göstereceğimizi taahhüt ediyoruz." dedi.

"ORTAK YÖNLERİMİZİ İYİ KULLANMALIYIZ"

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, hızla gelişen ve değişen rekabet koşullarında Bursa'nın hedeflerine ulaşması için akademik akıl ile sanayinin üretim tecrübesini ortak noktada buluşturmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Ali Uğur, "Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilmenin yolu üretmekten geçiyor. Üniversitelerin mevcut imkanları ile sanayinin potansiyelini birleştirerek, bilimsel, teknolojik ve ekonomik yönden gelişmek adına sistemli çalışmaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.