Hava Durumu

BTSO Başkanı Celal Sönmez, OVP'yi değerlendirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, bugün açıklanan Orta Vadeli Program'ın rakam hedeflerinden çok reform vaatlerini önemsediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2012 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2012 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO Başkanı Celal Sönmez, OVP'yi değerlendirdi

Küresel ekonominin uzun sürecek bir patinaj dönemi yaşadığını ifade eden Sönmez, "Bu dönemde, ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak olan yapısal reformları gerçekleştirme iradesi, üç yıllık program hedeflerinden çok daha ileri bir anlam taşıyor" dedi.

Küresel krizle birlikte Avrupa Birliği'ndeki küçülme probleminin ve altımızdaki komşularda yaşanan toplumsal hareketlerin Türkiye için risk olduğu kadar bir çeki düzen şansı da doğurduğunun altını çizen Sönmez şunları söyledi:
"Yolumuz uzun. Karşıya geçmek için nehrin suyunun durmasını bekleyemeyiz. Çünkü nehrin suyu durmaz. Türkiye'yi istikrarlı bir cazibe merkezi haline getirmek istiyorsak, yeni bir reform seferberliği başlatmamız şart. Orta Vadeli Program'da büyümedeki 1 puanlık artıştan ya da enflasyondaki 2 puanlık düşüşten ziyade, 70-80 kalemde sıralanan reformları önemsememiz lazım. İş ortamının iyileştirilmesinden kayıt dışılığın azaltılmasına, finansal sistemin geliştirilmesinden ulaşım ve enerji alt yapısının iyileştirilmesine, AR-GE ve inovasyon seferberliğinden tarımı şahlandıracak düzenlemelere, sanayi ve hizmetlerde yüksek katma değerli üretime geçiş adımlarından iş gücünün niteliğini artırıcı girişimlere, eğitimin kalitesinin yükseltilmesinden sosyal güvenlik sisteminin rehabilite edilmesine, bölgesel gelişmişlik farkını azaltacak adımlardan adalet başta olmak üzere kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına kadar yapılması gereken bir dizi önemli iş var. Eğer dünya patinaj yaparken bu dönüşümü sağlayabilirsek, büyüme başta olmak üzere tüm önemli hedefler doğal olarak gerçekleşir."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.