Hava Durumu

BTSO, Bursa iş dünyasının eğitim merkezi haline geldi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Akademi Projesi kapsamında düzenlenen 260'a yakın eğitim organizasyonundan 17 binden fazla yönetici ve çalışan faydalandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2018 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2018 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO, Bursa iş dünyasının eğitim merkezi haline geldi

Türkiye'deki oda ve borsalara rol model olan BTSO Akademi'de gerçekleştirilen eğitimlere sektör temsilcileri yoğun ilgi gösteriyor. 2014 yılında hayata geçirilen BTSO Akademi kapsamında Doğan Cüceloğlu, Üstün Dökmen ve Acar Baltaş gibi alanında uzman isimler, Bursa iş dünyasının yönetici ve çalışanları ile buluştu. BTSO Akademi'de 4 yılda kişisel gelişim seminerlerinden İngilizce eğitim programlarına, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden stres yönetimine; hukuki uyuşmazlıklardan aile şirketlerinin geleceğine; finans yönetiminden dijital ve e-pazarlama yöntemlerine kadar 260'a yakın eğitim gerçekleştirildi.

17 binden fazla iş insanı faydalandı

Bursa iş dünyasının talepleri doğrultusunda belirlenen eğitimler, BTSO üyelerinin kişisel gelişimlerini ve iş hayatındaki başarılarını artırmaya büyük katkı sağladı. Uzman kurumlarla işbirliği içerisinde bugüne kadar düzenlenen eğitim programlarından 17 binden fazla iş dünyası temsilcisi ve çalışanı faydalandı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin en önemli üretim ve ihracat merkezlerinden olan Bursa'da şirketlerin gelişmesinde anahtar faktörün 'eğitim' olduğunu söyledi. BTSO Akademi kapsamında düzenlenen eğitimlere şirket yönetici ve çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Burkay, özellikle dış ticaret ve ihracat mevzuatları eğitimlerine çok sayıda başvuru aldıklarını da kaydetti. Başkan Burkay, "Küresel Fuar Acentesi, Ur-Ge ve Ticari Safari Projemiz kapsamında düzenlenen alım heyeti ve yurt dışı iş gezisi programları da firmalarımızın ihracatçı olmasını sağladı. Bu projelerden faydalanan Bursalı KOBİ'lerimiz, dış ticaret, ihracat mevzuatları ve olanakları, ihracat teşvikleri ile devlet hibeleri konularında düzenlenen eğitimlerimize büyük ilgi gösterdi" diye konuştu.

İbrahim Burkay, Akademi eğitimlerinin Bursa iş dünyasına önemli fırsatlar sunduğunu söyledi. "Küresel ölçekte rekabetin giderek zorlaştığı bir dönemden geçiyoruz" diyen Burkay, iş insanlarını rakiplerinden farklı kılacak enstrümanlardan en önemlisinin eğitim ve gelişimleri olduğunu kaydetti. İnsan kaynağının niteliğinin ekonomik kalkınmanın da anahtarı olduğunu dile getiren BTSO Başkanı Burkay, "İş dünyası profesyonellerimizin kişisel gelişimlerine yapmış oldukları yatırım, aslında kentimizin ve ülkemizin geleceği adına yapmış oldukları yatırımlardır. Bursa iş dünyasına yönelik hayata geçirdiğimiz eğitimlere katılan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.