Hava Durumu

BTSO-Büyükşehir İstişare Toplantısı'nda işbirliği vurgusu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin başta ticaret ve sanayi olmak üzere her alanda kimliğini güçlendirmek için ortak akıl vizyonuyla hareket etmeyi sürdürüyor. 2023 hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını belirtip, ''Projelerimizde Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortak hareket ediyoruz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2019 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2019 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO-Büyükşehir İstişare Toplantısı'nda işbirliği vurgusu

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Bursa iş dünyası temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıya, İçişleri Eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman da katıldı. Oda Altıparmak Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan BTSO Başkanı Burkay, Bursa iş dünyası olarak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 4. İstişare toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

'MEGA PROJELER ORTAK AKILLA HAYATA GEÇECEK'

'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' inancı etrafında bütünleşen kentin ülke kalkınmasının en önemli aktörleri arasındaki yerini aldığını ifade eden Burkay, gücünü üretim kabiliyetinden ve sanayisinden alan Bursa'nın geçtiğimiz yılı 217 milyar TL gibi rekor seviyedeki ekonomik hacimle tamamladığını ifade etti. 6 milyar dolara ulaşan dış ticaret fazlasıyla Bursa'nın yeni bir ekonomik sıçramanın eşiğinde bulunduğunu kaydeden Burkay, "Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 vizyonu doğrultusunda TEKNOSAB, KOBİ OSB, UYEM ve GUHEM gibi özel projelerimizi kentimize kazandırdık. Bu projelerimizde Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortak hareket ediyoruz. Yüksek teknolojili üretime dönük bütünleşik ve yeni nesil teşviklerin uygulanmasıyla Bursa; mekansal planlamayla bulunduğumuz coğrafyanın zenginlik merkezi olma misyonunu daha da güçlendirecektir." diye konuştu.

'BTSO İLE İŞBİRLİĞİMİZ SÜRECEK'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi ve BTSO'nun ortak hedeflere sahip olduğunu; bugüne dek iki kurumun işbirliğinde çok önemli projelerin hayat geçtiğini dile getirdi. Başkan Aktaş, BTSO ile kente yeni projeler kazandırmaya devam edeceklerini belirterek, "Bursa önemli bir sanayi ve ticaret kenti. Odamız da ortaya koyduğu projelerle kentimizin ekonomik gelişimine liderlik ediyor. Bursa'yı büyütmek adına bu desteği sağlamak bizim en büyük görevimiz. İnşallah geleceğin Bursa'sını birlikte oluşturacağız." şeklinde konuştu.

'BURSA EZBERLERİ BOZAN ŞEHİR'

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin sanayi ve ticaret kenti olan Bursa'nın her alanda ezberleri bozan bir kimliğe sahip olduğunu ifade etti. Tarihi ve doğal dokusuyla Türkiye'nin ve yakın coğrafyanın en önemli zenginliklerine sahip kenti Bursa'yı kentin tüm dinamikleriyle daha güçlü bir noktaya getireceklerini ifade eden Aktaş, "Anadolu'nun bütün zenginliklerine sahip Bursa ülkemizin gözbebeği kentlerinden birisidir. Bizler iyi niyet ve samimiyetle önemli bir yola çıktık. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin tüm meselelerini 'Ortak Akıl' vizyonuyla çözmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.