Hava Durumu

BTSO'da Burkay farkı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki seçim maratonunun ilk raunduna İbrahim Burkay damga vurdu. Sıra başkanlık ve yönetim kurulu seçimlerine geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2018 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2018 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO'da Burkay farkı

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen seçimlerde BTSO'da görev yapacak 134 meclis üyesi belirlendi. 63 komitenin büyük ölçüde yenilendiği seçimde, BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın mavi, İlhan Parseker'in de beyaz listeleri yarıştı. Burkay'ın büyük avantaj sağladığı yarışın ardından gözler haftaya yapılacak başkanlık seçimine çevrildi.

Oylama sonunda AS TV mikrofonlarına açıklama yapan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "2013 yılındaki tabloya baktığımızda biz yüzde 50, yüzde 60'lar da bir meclis yoğunluğuna sahiptik. Ama bugün yüzde 80'i geçmemiz sadece projeleri anlatmayla değil eserlerimizle ilgili. Bu dönem özellikle Bursa'nın önüne farklı bir tablo koyduk. Son 5 yıl içinde fiziki anlamda çok ciddi yatırımlar yaptık. Bunlardan biri Gökmen Havacılık Uzay Merkezi, sırf Bursa'nın değil Türkiye'nin önümüzdeki 50 yılına yapılmış çok önemli bir yatırımdı bu. Bu yatırım Bursa'ya kazandırıldı. Ben bunları Bu coğrafyaya bırakılmış bir nişane olarak görüyorum. Bunun yanında TEKNOSAB çok önemli bu yeni dönemde dedik ki KOBİ'lerimizi güçlendireceğiz. 4 tane çok önemli Kobi Organize Sanayi Bölgesi yapıyoruz. Kobilere yapılacak yatırımlar Türkiye ekonomisinin sıçramasını sağlayacak önemli yatırımlar bu açıdan bu projeler önümüzdeki 4 yıllık süreçte bizim için çok önemli. En önemlisi bu dönem insana yatırım yapacağız. Kültür ve Sanat alanında da çok ciddi anlamda kenti kucaklamamız gerekiyor. Hedeflerimiz bunlar. Bursa'nın ekosistemini düzeltip öyle bir hale getirelim diyoruz ki Türkiye'nin aklı ve beyni burada olsun" dedi.

"YENİ GÖREVLENDİRMELER OLACAK"

Burkay seçimle birlikte oluşacak mecliste değişikliklerin yapılacağını da belirterek, "Netice itibariyle yeni bir meclis oluşacak BTSO tarihine baktığımızda her seçimde meclis yüzde 40 - 45 oranında yenilenmiş. Şimdi tabi ki yeni oyuncular geliyor. Bir çok sektörde farklı farklı arkadaşlarımız geldi. Bu açıdan BTSO'nun bütün organlarında mutlaka bu değişime göre yeni görevlendirmeler olacak. Bunu da önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız. Yeni oluşan meclisimizle birlikte bu çalışmaları da yapacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.