Hava Durumu

BTSO'da İbrahim Burkay dönemi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) binasında gerçekleştirilen genel kurulda,13. başkan İbrahim Burkay oldu. Meclis başkanlığına ise Remzi Topuk seçildi. Başkanlık için İlhan Parseker ile İbrahim Burkay'ın listeleri yarıştı. 128 meclis üyesinden 71'i İbrahim Burkay'a oy verdi, 55 üye ise İlhan Parseker'i tercih etti. İki oy geçersiz sayıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2013 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2013 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO'da İbrahim Burkay dönemi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (BTSO) seçim maratonu  sona erdi. 128 Meclis üyesinin oy kullandığı seçimde İbrahim Burkay, BTSO'nun yeni başkanı oldu. Geçtiğimiz hafta sandık başına giden BTSO üyelerinin seçtiği 128 meclis üyesi, iş dünyasının yeni patronunu belirledi. Aylar süren nefes kesen başkanlık yarışını kazanan İbrahim Burkay, oyların 71'ini alarak BTSO'nun yeni başkanı oldu.

İLK KUTLAYAN  PARSEKER OLDU

"Kazanan Bursa" oldu diyen Burkay'ı ilk kutlayanlar arasında bulunan rakibi İlhan Parseker, iş dünyasını önündeki engellerin kaldırılması konusunda destek vermeye hazır olduğunu söyledi. BTSO Meclis Başkanlığı'na ise Remzi Topuk seçildi.  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda bugün kurulan sandıklarda 128 meclis üyesinin tamamı oy kullandı. Oy verme işleminin ardından saat 17.00'de sandıklar açılarak oy tasnifine geçildi. Yapılan oylama sonucu İbrahim Burkay 71 oyla BTSO'nun yeni başkanı olurken, rakibi İlhan Parseker 55 oy aldı. Seçimde kullanılan iki oy ise geçersiz sayıldı. BTSO Mec        lis Başkanlığı için Mehmet Erhan ile Remzi Topuk yarıştı. Remzi Topuk 73 oyla meclisin yeni başkanı olurken, rakibi Mehmet Erhan ise 54 oyda kaldı. Bir oy da geçersiz sayıldı.

İLK MESAJ:BURSA KAZANDI

Tebrikleri kabul ettikten sonuçları değerlendiren İbrahim Burkay, meclis üyelerine teşekkür etti. BTSO meclisinin 128 üyesinin Bursa'nın önümüzdeki dönemine yön vermek için Meclis Divanı’nı oluşturduğunu ifade eden Burkay, "Seçimlerde iş dünyası farkını ortaya koydu. Bu çatı altında seçimlerin iki liste olması demokrasi ve hoşgörünün göstergesi. Kazanan Bursa oldu. Bursa iş dünyası birlik ve beraberlik içinde Türkiye ekonomisine katkı koymaya devam edecek. Bu sorumluluğun bilincindeyiz. Bursa rol model olacak" dedi.

Parseker:Destek vermeye her zaman hazırım

Rakibini kutlayan Burkay, İlhan Parseker'e bugüne kadar meclis başkanı olarak yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti ve deneyimlerinden yararlanacaklarını söyledi. Burkay'ı kutlayan Parseker ise Burkay'a başarılar diledi. Parseker, iş dünyasının önündeki engellerin kaldırılması için tecrübenin artırılması konusunda destek vermeye hazır olduğunu söyledi ve birlikte çalışmalar yapabileceklerini kaydetti.

4 kadın üye yeni mecliste

Yine bir önceki dönemde meclis koltuklarında bulunan kadın sayısı yüzde 400 artarak 1'den 4'e yükseldi.  Zeynep Demir, Serpil Kırla, Güneş Dimili ve Berna Aşıroğlu, BTSO Meclis üyesi görevine gelerek meclis salonundaki koltuklarda yerlerini aldı. Toplantı sırasında meclisteki kadın sayısının artması espri konusu olurken, bir sonraki seçimlerde bu sayının daha da artırılması gerektiğine meclis üyeleri tarafından da vurgu yapıldı.

\\\"\\\"

Meclisi Sezgin açtı

Toplantıya 2009-2014 yılları arasında Meclis Üyeliği görevini yürüten ve en yaşlı meclis üyesi,  İsmail Hakkı Sezgin başkanlık etti. Sezgin'in başkanlığında yapılan seçimlerden 128 oyun 73'ünü alan ve İbrahim Burkay'ın listesinde bulunan Remzi Topuk meclis başkanlığı görevine geldi. Aynı saatlerde ise yönetim kurulu başkanlığı için sandık sayımları yapılırken, 71'e 55 oy ile İbrahim Burkay, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı oldu. İki oy ise geçersiz sayıldı.

Meclis mührü Burkay'a verdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda İbrahim Burkay ile İlhan Parseker arasındaki nefes kesen yarışya dün meclis üyelerinin oyları ile son nokta kondu. Geçtiğimiz hafta sandık başına giden BTSO üyelerinin seçtiği 128 meclis üyesi, sabah dokuz itibari ile sandık başına giderek, iş dünyasının yeni rotasını belirledi.

Seçim içinde seçim heyecanı

Erken saatlerde başlayan seçimler saat beşte sona ererken, sandık başında heyecanlı bekleyiş başladı. Bütün oylama 15.00'te biterken yasa gereği sandıkların açılması için 17.00 beklendi. Oy kullanmak için sandıklara en son gelen isimler, Ali Cem ve Osman Sönmez oldu. Diğer taraftan ise saat 15.00'te ilk meclis toplantısı için Hazirun Listesi'ni imzalayan üyeler, BTSO Meclis Başkanı'nı seçmek üzere toplantı salonundaki sandıklara gitti.

72 yeni üye meclise girdi

Geçen dönem ile kıyaslandığında ise yeni BTSO Meclisi'nde 56 meclis üyesi değişmezken, yüzde 56,2'lik bir değişimle 72 meclis üyesi yeni görevlerine başladı. Göreve yeni başlayan üyeler seçim heyecanını da en çok yaşayanlar arasında bulunurken, oylama sonuçları açıklanana kadar sandıklardaki sayımları heyecanla takip etti.

İki listede ismi yer aldı

BTSO Meclis Başkan Yardımcısı görevini alan Muharrem Kutlucan'ın ise her iki listede de isminin bulunması dikkatlerden kaçmadı. Başkan adaylarının Kutlucan'dan yana yaptıkları bu tercih, seçim esnasında yaşanan kulislerde esprili yorumlara neden oldu.

Pazarlık yaptılar

Seçim atmosferinin ve hoşgörünün hakim olduğu dünkü seçimlerde bir ilginç an ise "pazarlık" yapılmasına yönelikti. ANASİAD'lıların iki liste üzerinde pazarlık etmesi, esprilere yol açarken, basın mensupları da görüntü alabilmek için birbirleriyle yarışa girince ortaya ilginç görüntüler çıktı. 

Yeni yönetim kurulu

İbrahim Burkay'ın başkanlık yapacağı yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: 'Feridun Kahraman, Fahrettin Gülener, Cüneyt Şener, Emin Akça, Hasan Gürses, Şakir Umutkan, Mustafa Esgin, İsmail Kuş, İlker Duran, Aytuğ Onur.'

\\\"\\\"

Meclis başkanı Remzi Topuk

BTSO'nun ilk meclis toplantısı da dün yapıldı. Meclis başkanlığı için İbrahim Burkay'ın listesinde yer alan Remzi Topuk ile İlhan Parseker'in listesinde yer alan Mehmet Erhan yarıştı. Remzi Topuk 128 oyun 73'ünü alarak meclis başkanı oldu. Remzi Topuk'un listesinde Mesut Okyay, Ayhan Yılmaz, Zübeyde Demir, Muharrem Kutlucan yer aldı. Mehmet Erhan da zorlu ve demokratik bir yarışın olduğunu belirterek, göreve seçilen Topuk'a başarılar dilerken meclis üyelerine teşekkür etti.

\\\"\\\"

Samimi ve sıcak mesajlar

Sandıkların açılmaya başladığı sırada Burkay sandık başında beklerken, Parseker ise sayımları takip etmedi. Burkay'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını kutlayan ilk isim BTSO Meclis eski Başkanı İlhan Parseker olurken, iki rakip birbirini kucaklayarak birlikte açıklama yaptı.

\\\"\\\"

Burkay, yönetime geldiği an itibari ile herkese eşit mesafede olacağını belirterek, dostluk mesajları verdi. Diğer iki sandıkta ise genel kurul delegeleri ve disiplin kurulu belirlendi. (Ergün DEMİRCİ-Fatmagül BAYRAM)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.