Hava Durumu

BTSO obeziteye savaş açtı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, 'Güvenilir gıda tüketelim, israfı önleyelim' projesi kapsamında 'obezite' konusunda farkındalık oluşturmak için çalışma yapacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO obeziteye savaş açtı

BTSO, pek çok insanın korkulu rüyası haline gelen 'obezite' ile 'güvenilir gıda' konularında toplumsal farkındalığı artırmak için harekete geçti. Gıda komiteleri öncülüğünde hayata geçirilen, 'Güvenilir gıda tüketelim israfı önleyelim' projesiyle 2 yılda 150 okulda 32 bin öğrenciye ulaşan BTSO, insan sağlığı için büyük bir tehlike olan obezitenin önlenmesine yönelik yeni bir çalışma başlattı. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ile bir araya gelen BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, "3'ünsünü gerçekleştireceğimiz organizasyonda 'güvenilir gıda' ve 'obezite' konularına dikkat çekeceğiz. BTSO olarak toplumsal farkındalığı artıran adımlar atmayı sürdüreceğiz" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da obezitenin dünyanın en önemli sağlık problemlerinden birisi olduğunu söyledi. Türkiye'nin obezitede dünyanın 3. ülkesi olduğunu ifade eden Akan, obezite rahatsızlığına yol açan en önemli etkenin teknoloji bağımlılığı olduğunu vurguladı. Reel ve ihtiyaçlara cevap veren projelerin her zaman kalıcı olduğunu dile getiren Akan, "Kurumlar arasındaki işbirliği kültürü daha nitelikli projelerin oluşmasını sağlayacaktır. Özellikle obezite dikkat edilmesi gereken bir unsur. Kurum olarak bu konuda önemli etkinliklere imza attık. Sağlıklı beslenme her zaman toplumsal gelişime de büyük katkı sağlar" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.