Hava Durumu

BTSO seçimleri mayısa ertelendi

Ülke genelinde oda ve borsalarda yapılacak seçimlerin ertelenmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvuran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) talebi, dün Bakanlar Kurulu'nda görüşülelerek onaylandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2013 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2013 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO seçimleri mayısa ertelendi

TOBB istedi, oda ve borsa seçimleri 2 ay daha ertelendi. BTSO'da şubat ayında yapılacak seçimler mayısta gerçekleştirilecek.

Hükümet, hem oda ve borsa seçimlerini hem de birlik yönetimi seçimini 2 ay süreyle erteledi. Şirketlerin ekonomik faaliyetlerinin Avrupa Topluluğu İstitistik Sınıflandırması'na göre yapılmasını esas alan NACE sistemine itirazlar, ertelemede etkili oldu.

 

SÖNMEZ: BİR AN ÖNCE SEÇİM YAPILMALIYDI

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) 12 Şubat'ta yapılacak komite ve meclis üyesi seçimleri ile 19 Şubat'ta yapılacak yönetim kurulu seçimleri de böylece mayıs ayına ertelenmiş oldu. Kararı değerlendiren BTSO Başkanı Celal Sönmez, "Herkes tam işin havasına girmişken seçimler bir an evel olsaydı iyi olurdu. Şimdi birkaç ay daha bunun heyecanı yaşanacak. NACE sistemiyle ilgili düzeltilmesi gereken bir takım durumlar da varsa düzeltilecektir" dedi.

 

 

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.