Hava Durumu

BTSO üyelerine kümelenme dopingi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kümelenme ve Ur-Ge projeleriyle sektörlerin büyümesini ve şirketlerin ihracatçı kimliği kazanmasını sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2018 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2018 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BTSO üyelerine kümelenme dopingi

Katma değerli üretimiyle Türkiye'nin dış ticaretine en fazla katkı sağlayan şehirlerden olan Bursa'da son 4 yıllık süreçte 40'a yakın projeyi hayata geçiren BTSO, 5 ayrı sektörde faaliyet gösteren kümelenme gruplarıyla da sektörleri geleceğe hazırlayacak çalışmalar gerçekleştiriyor. BTSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kimya Kümelenmesi, 2018 yılındaki ilk toplantısını BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ve küme üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, kümelenme organizasyonları ile firmaların ortak bir hedef doğrultusunda güçlerini birleştirdiğini ve sektörlerinin büyümesini sağladığını kaydetti. Bursa'da geçtiğimiz yıl kimya sektöründe yüzde 8 artışla 430 milyon dolara yakın ihracata imza atıldığını ifade eden Duran, 2018 yılının ilk ayındaki sektör ihracatının ise yüzde 38 artarak 40 milyon dolar gerçekleştiğini söyledi. Bursa ekonomisinin en önemli üretim kalemlerinden biri olan kimya sektöründe Ur-Ge ve kümelenme faaliyetlerinin performansının her geçen dönem arttığını kaydeden Duran, "BTSO olarak kentimizin ihracat hedeflerine ulaşmasını sağlayacak önemli projelere imza atıyoruz. Ekonomi Bakanlığı'nın desteklediği Ur-Ge projelerinin yanı sıra kümelenme projeleri de şirketlerimizin ihracat noktasında yeteneğini güçlendiriyor" dedi.

Kimya Kümelenmesi Üyesi Hüseyin Yılmaz, BTSO'nun sektörlerin ihracat odaklı büyümesine büyük katkı sağladığını söyledi. Yılmaz, bilhassa Ur-Ge ve kümelenme projeleri çerçevesinde gerçekleştirilen yurt dışı programları, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin firmasının ihracata yönelmesine katkı sağladığını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.