Hava Durumu

Bu acıya yürek dayanmaz

Çorumlu ailenin son evladı da askerde kaza kurşunu kurbanı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2013 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2013 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu acıya yürek dayanmaz

Şırnak'a bağlı Görmeç 4. Motorize Tabur Piyade Taburu'nda vatani görevini yaptığı sırada kaza kurşunu ile hayatını kaybeden Eren İğneci (20) memleketi Çorum'da toprağa verildi. İğneci ailesinin daha önce 3 çocuğunun yaşamını değişik sebeplerle yitirdiği öğrenildi.

Şırnak'tan Diyarbakır'a getirilen şehidin naaşı burada otopsi yapıldıktan sonra hava yolu ile Ankara'ya getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından Eren İğneci, kara yolu ile Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Evci köyüne getirildi.
Şehidin annesi Bediha İğneci, oğlunun tabutunu görünce sinir krizi geçirdi. "Son göz ağrımı da kaybettim" diyerek göz yaşı döken acılı anneyi askerler güçlükle sakinleştirdi. Daha sonra köy camisine getirilen Eren İğneci'nin cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'a bağlı Görmeç 4. Motorize Tabur Piyade Taburu'nda vatani görevini yaptığı sırada kaza kurşunu isabet eden er Eren İğneci olay yerinde yaşamını yitirdi. Ölüm nedeni henüz belirtilmeyen İğneci'nin naaşı Şırnak'ta yapılan törenin ardından Diyarbakır'a getirildi.

SON EVLATLARINI DA KAYBETTİLER

Eren İğneci'nin ailesinin yaklaşık 10 yıl önce 2 ve 4 yaşında kız çocuklarını kaybettiği, bir diğerinin askerlik görevini yaptıktan sonra amansız bir hastalığa yakalanarak yaşamını yitirdiği belirtildi.

İşçi olarak çalışan Eren İğneci'nin terhisine 5 ay kaldığı, baba Yahya İğneci'nin olaydan yarım saat önce çocuğuyla konuştuğu bildirildi. Baba Yahya İğneci ise yaptığı konuşma da son görüşmelerinde kendisinden para istediğini ve hesabına yatırdığını belirterek " Ben ilk olarak inanmadım dün öğleden sonra saat 15 gibi telefonla görüştük. Terhisini konuşmuştuk. Akşam tekrar konuşuruz diye telefonu kapattı. Sonra da ölüm haberi geldi. " dedi. Bu arada şehit Eren İğneci'nin ise 3 ay önce ninesini kaybettiği ve cenaze merasimine geldiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.