Hava Durumu

Bu başlangıç yakışmadı

Bursa basketbolu 2012-2013 sezonuna istediği gibi başlayamadı. Beko Basketbol Ligi temsilcisi TOFAŞ ve Türkiye Basketbol Erkekler Ligi ekibi Finalspor, ilk hafta karşılaşmalarından istediği sonuçlarla ayrılamadı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2012 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2012 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu başlangıç yakışmadı

Yeni sezona 12 yıl aradan sonra yer aldığı EuroChallenge mücadelesiyle başlayan TOFAŞ, Türkiye Kupası'nda aldığı şok sonucu ligin ilk haftasına da taşıdı. Ligde kendilerine rakip gördükleri ve kupada hezimet yaşadıkları Başkent ekibi TED Ankara Kolejliler'e konuk olan Kırmızı Beyazlılar 81-72 mağlup olarak istedikleri başlangıcı gerçekleştiremedi. Karşılaşma sonrasında sahadaki oyundan memnun olmadıklarını dile getiren TOFAŞ'ın yönetim kadrosu Başkan Efe Aydan ve Teknik Koordinatör Tolga Öngören, takımın önümüzdeki haftalarda toparlanacağına inandıklarını söylerken, Kırmızı Beyazlı oyunculara takım oyunu kültürüne uyum sağlamaları gerektiğini ve sorumluluklarına daha çok sahip çıkmalarını beklediklerini belirttiler.

Taraftar desteği şart
Son yılların en iyi TOFAŞ kadrosunun kurulduğu ve Türkiye'nin gelecek vaat eden başarılı antrenörlerinden Ahmet Çakı'nın takımın başına getirildiği bu sezonda hedefler yükseldi.  Sezon öncesi hazırlık maçlarında alınan skorlar ve EuroChallenge Cup'ta atlanılan tur hedeflerin üzerine çıkabilecek bir potansiyel yakalandığına işaret ama Bursa basketbol severlerin yıllar önceki gibi yine TOFAŞ'a sahip çıkması gerekiyor. Kırmızı Beyazlı ekibin her fırsatta dile getirdiği taraftar desteği çağrısına kulak verildiğinde Bursa'nın Avrupa'da basketbol sayesinde de vitrine çıkmasına ve prestijini sürdürmesine büyük bir etken olacak. Ayrıca bu birliktelik salonla taraftar arasındaki buzların erimesi için de bir fırsat. TOFAŞ yönetimi bu konuda ilk adımı atarak kombine biletlerini oldukça cüzi miktarlarda satışa sundu şimdi sıra Bursalı basketbol severlerde.

Final şokta
Lige istediği gibi başlayamayan bir diğer Bursa temsilcisi de Finalspor, Ali Özbey yönetiminde geçen sezon play-off mücadelesi gösteren Kırmızı Beyazlı ekip geride kalan 2 haftada aldığı sonuçlarla şaşkınlık yarattı. Vestel mağlubiyetiyle sarsılan ve Maliye Milli Piyango karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Finalspor başa baş geçen karşılaşma sonunda sahadan 73-77 mağlup ayrılınca ligin son sıralarına indi. Kırmızı Beyazlı ekip için henüz sıkıntılı bir durum yok. Deneyimli antrenör Ali Özbey bu duruma en kısa sürede çözüm bularak önümüzdeki haftalarda kaliteli ekibini kazanmayı hatırlayacağından kuşkumuz yok. Geçen sezon ortaya koydukları performans düşünüldüğünde güçlenmiş kadrosuyla Finalspor bu sezon daha ilerilere gidebilir.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.