Hava Durumu

Bu ev Afrika'da değil Bursa'da

Bursa’da bir gencin Afrika'daki savanaları andıran evi görenleri hayrete düşürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu ev Afrika'da değil Bursa'da
Heykeltıraş, ressam ve iç mimar 24 yaşındaki Fatih Şentürk, evini "tropikat" adını verdiği adeta küçük botanik parka çevirdi. Hayvanat bahçesi ve Osmanlı müzesi izlerini de taşıyan ev göz kamaştırıyor. Evin salon kısmının içine ağaç ve çimlerle süsleyen Fatih Şentürk, heykeltıraşlık özelliğini kullanarak bir Osmanlı çeşmesi ve yanında çeşitli balıkların yer aldığı havuz yaptı. Bir odasında ise Afrika’da bulunan fil, zürafa, gergadan, çita gibi hayvanların kağıttan bire bir benzerlerini yapan genç, evini savanaya çevirdi. Çeşitli dondurulmuş hayvanlar ile Osmanlı devrinden kalma para ve diğer antika eşyaların yer aldığı ev müzeyi andırıyor. Evin yatak odasında dev tablo ve yeşillik, banyo-tuvalette kuş ve sincapların yer aldığı küçük hayvanat bahçesi bulunuyor.

Evin misafir odası ise şark odası. Şark odası, misafirlerin en çok vakit geçirmek istediği odalardan biri. Şark odası ile eski yatak odası arasında kalan küçük hayvanat bahçesinde ise tahnit edilmiş hayvanlar bulunuyor.



BURSA’NIN TARİHİ MEKANLARININ MİNYATÜRLERİNİ BİR ODADA TOPLADI

Kağıt kullanarak Bursa’daki tarihi yerler olan Ulucami, Yeşil Türbe, Irgardı Köprüsü ve tarihi surların minyatürlerini yapan Fatih Şentürk'ün evi, ziyaretçilerini tarihte yolculuğa çıkarıyor. Şentürk, babasının desteği ile hayal ettiği projeyi gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu projeye 2 yıl önce maket ile başladım. Babam yaptığım maketi beğenince bu projeyi hayata geçirdim. 2 yıllık bir çalışma sonrası böyle bir proje oluştu. Bunu genelde boş zamanlarımda yaptım. Lise mezunu olmama rağmen heykel, yağlı boya ve tükenmez kalem resim çizimi ve iç mimarlık yönümü geliştirdim. Bursa için çeşitli projeler yapabilirim” dedi.
Bu işe hobi olarak başladığını ifade eden Şentürk, “Proje tamamlandıktan sonra Facebook’ta bunu tanıttım. Beklediğimden çok fazla ilgi oldu. İnsanlar sabah akşam çay ve kahveleriyle birlikte misafirliğe geliyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Afrika’yı ve Bursa’nın tarihi mekanlarını merak edenler müze evimi ziyaret ediyor” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.