Hava Durumu

Bu festivalde her yıl en az 10 milyon köpek katlediliyor!

Horizon'un yaptığı ankete katılanların yüzde 62'si festivalin ülke imajına zarar verdiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu festivalde her yıl en az 10 milyon köpek katlediliyor!
Çin halkının büyük çoğunluğunun, her yıl düzenlenen "Köpek Eti Festivali"ne karşı olduğu ortaya çıktı.
 
Ülkede faaliyet gösteren Horizon Araştırma Şirketi, 22 Haziran'da ülkenin güneyindeki Gunagşi Cuang Özerk Bölgesi'nin Yülin kasabasında yapılacak "Köpek Eti Festivali" öncesinde başkent Pekin, Şanghay ve Guangcou kentlerinin yanı sıra Yülin'de anket düzenledi.
 
Ankete katılanların yüzde 70'i daha önce hiç köpek eti yemediğini, yüzde 62'si festivalin ülke imajına zarar verdiğini ve yüzde 51,7'si de köpek eti ticaretinin tamamen yasaklanması gerektiğini ifade etti.
 
Ülkede sosyal medyada da festival karşı tepkiler büyürken, Çin'in Twitter'ı olarak bilinen Weibo'da "Yulin Dog Meat Festival" adlı açılan konu etiketine 400 bine yakın yorum yapıldı. Sosyal medyada, halkın çoğunluğu festivalin yasaklanmasını isterken, bazıları da geleneksel bir olayın bu kadar büyük sorun haline getirilmemesi gerektiği yorumunu yaptı.
 
İlgili festivale dünya genelindeki hayvan hakları savunucularından da tepkiler gelirken, çeşitli ülkelerden 11 milyon kişinin imzaladığı dilekçe, Pekin'deki bir grup eylemci tarafından hükümet yetkililerine teslim edildi.
 
Diğer yandan Çin basınında konuyla ilgili haberlerde, Batılıların, kendi kültürlerine daha çok saygı duyulması gerektiğini düşündükleri ve Batı kültürünün dünya genelinde daha hakim olduğu belirtilirken, bu küçümseyici tutumun memnun edici olmadığı ifade edildi.
 
Batı medyası ve hayvan hakları savunucularının bu festivali Çin imajını lekelemek için kullandığı savunulurken, festivalin Çin'de popüler bir gelenek olmadığı ve sadece düzenlenen yerel bir etkinlik olduğu vurgulandı.
 
Yülin'deki festivalin zorla iptal ettirilemeyeceği böyle bir zorlamanın insan hakları ihlali olacağı kaydedilirken, Çin hükümetinin de bu konuda herhangi bir kanuni yaptırımı bulunmuyor.
 
Çin'de her yıl 10-20 milyon köpeğin katledildiği bu festivalde, küçük metal kafeslere hapsedilen köpekler, yiyecek ve su verilmeden yüzlerce kilometre seyahat etmek zorunda bırakılıyor. Köpekler, diğerlerinin gözleri önünde vahşice katlediliyor. Adrenalinin etlerine lezzet kattığı gerekçesiyle köpekler, dövülerek, canlı canlı yakılarak ya da haşlanarak öldürülüyor.
 
"Yazın sıcaklığını bastırdığına" inanılan köpek eti yeme geleneği, Çin ve Güney Kore başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde yaklaşık 400 yıl öncesine dayanıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.