Hava Durumu

Bu fotoğrafa tepkiler çığ gibi!

Sayıştay Başkanlığı'nın Şeref Salonu'nda yaptığı tefrişat büyük tartışma yarattı. Yeni salona Sayıştay'ın kurulduğu tarihte Osmanlı Padişahı olan Abdülaziz'in büyük boy portresi asılırken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ise yer verilmedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu fotoğrafa tepkiler çığ gibi!

Sayıştay Başkanının misafirlerini kabul ettiği Şeref Salonu yenilendi. Yeni salonun ilk görüntüsü de Başkan Ahmet Baş'ın Bilgi Sistemleri Denetim ve Kontrol Birliği-ISACA'nın İstanbul Şubesi yöneticilerini kabulünde ortaya çıktı. Salon Abdülaziz portresi ve Osmanlıca figürlerle süslendi. CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, yenilenen salonla ilgili şunları söyledi:

"Bu görüntülerden sonra Başkana da fes yakışır. Şatafatlı şeref salonları döşeyerek, Osmanlıcılığı Cumhuriyetin değerlerinin önüne geçirmek için büyük bir gayret olduğunu görüyoruz. Sayıştay'ın kurucusu padişahı ve onun fermanını reddettiğimiz yok. Bütün itirazımız, ülkemizin en sıkıntılı döneminde, ölçüsüz şatafattır. Cumhuriyet karşıtlığına, Atatürk düşmanlığına bu simgelerin alet edilmesidir. Kapıları altın rengi işlemeli, padişah özentisi...Kamunun hesaplarını denetleyen Sayıştay israfın ve şatafatın merkezi olmuş, balık baştan kokmuş'' açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.