Hava Durumu

Bu gece gökyüzüne bakın! 'Süper Ay' doğacak

Bu gece, senede bir defa gerçekleşen ve Ay'ın Dünya'ya en yakın konuma gelerek çok daha büyük ve parlak gözüktüğü Süper Ay isimli doğa olayı gözlemlenebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2017 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2017 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu gece gökyüzüne bakın! 'Süper Ay' doğacak

Bu gece gökyüzünde şölen var. Süper Ay adı verilen ve yılda bir defa gerçekleşen gökyüzü olayı, bu sene 3 Aralık gecesine denk geliyor.

YÜZDE 7 DAHA BÜYÜK

Bu yıl süper ay dolunaya denk geldiği için, Ay çok daha büyük ve parlak bir biçimde gökyüzünde olacak. Ay'ın normal halinden yüzde 7 daha büyük, yüzde 16 daha parlak görüleceği söyleniyor.

Ay genellikle Dünya'dan yaklaşık 238.000 mil uzaktadır ancak zaman zaman çok daha yakınlaşır. Bugün ise bu mesafe 222.136 mil olacak. Ay'ın Dünya ile olan uzaklığı sabit değildir çünkü Ay Dünya'nın etrafında dönerken mükemmel bir daire çizerek hareket etmez. Bu gece de senenin Ay ve Dünya açısından birbirlerine en yakın oldukları gün olacak.

DOLUNAY İLE ÇAKIŞIYOR

Ay aslında Mayıs ayında gezegenimize daha fazla yaklaşmıştı ancak bugün dolunay ile çakıştığı için en parlak halinde görünecek ve gözlemlenmesi çok daha kolay olacak.

TÜRKİYE'DEN DE GÖRÜLECEK

Süper Ay'ın en iyi kuzey ülkelerinde görüneceği belirtilirken Türkiye'den izlemenin de mümkün olacağı ifade ediliyor. Ay, İstanbul'da saat 18:03'te ufukta belirmeye başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.