Hava Durumu

Bu gurur Bursa'nın! Türkiye'de bir numara oldu

İŞKUR'un hibe destek çağrısıyla engelli vatandaşları istihdam etmek isteyen 4 Bursalı firmadan 3 tanesinin projesi kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2018 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2018 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu gurur Bursa'nın! Türkiye'de bir numara oldu

Projelerin kabulüyle birlikte Türkiye'de engelli istihdamı için ayrılan bütçeden en büyük pay 1 milyon 381 bin lira ile Bursa'nın oldu.

İŞKUR'un yılda iki kez yaptığı hibe destek proje çağrıları karşılık buldu. 2017 yılında yapılan son çağrıya birlikte Bursa'da 4 kurumsal firma "Engellilere Destek Teknolojisi Projeleri" başlığıyla hibe destek başvurusunda bulundu. 4 firmadan 3 tanesinin projesi kabul edilerek söz konusu hibe desteği sağlandı. Türkiye'de engellilerin istihdamı için ayrılan bütçeden en büyük pay söz konusu 3 proje ile Bursa'nın oldu. 1 milyon 381 bin lira hibe destek kazanan 3 firma hibe tutarı ile işyerlerinde yeni engellilerin istihdamını sağlayacak makine, teçhizat ve göresel/teknolojik araç alımı yapacak. Öte yandan İŞKUR da daha fazla engellinin istihdam edilmesi için çalışmalarına devam edecek. İŞKUR hibe desteği ile ilave 15 engellinin en az 2 en çok 8 yıl süreyle istihdamları gerçekleşecektir. İlave engelli alımları; yasal zorunlu istihdam kotası üstünde olacak.

Yine İŞKUR çağrısı kapsamında "Kendi İşini Kurma" hibe desteğine başvuran 6 engelli ve 4 eski hükümlünün projeleri onaylandı. Projeleri kabul edilerek kendi işlerini kuracak adaylara 30 bin ile 50 bin lira arasında hibe desteği sağlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.