Hava Durumu

Bu hücre kilo almayı engelleyip yaşlanmayı geciktiriyor!

Yağ oluşumunu engellemek üzere çalıştığı anlaşılan bir hücrenin bazı sağlık problemlerinin tedavisinde kullanılabileceği belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2018 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu hücre kilo almayı engelleyip yaşlanmayı geciktiriyor!

Bilim insanları yağ hücrelerinin oluşumunu baskılayabilen yeni bir hücre keşfettiler. Bu hücrelerin nasıl çalıştığının anlaşılması, diyabet ve obezite gibi hastalıkların tedavisinde önemli bir ilerleme sağlayabilir.

Nature dergisinde yayımlanan araştırmaya göre insanlarda ve farelerde yağ dokusunda bulunan bu hücre, yağ hücreleri yaratmak yerine aslında onların oluşumunu engellemek için çalışıyor.

Yeni keşfedilen hücrenin özellikle tip 2 diyabetin ve obezitenin kontrol altına alınmasında rol oynaması bekleniyor. Bu hastalıklar kalp rahatsızlığı, inme gibi diğer ciddi sağlık sorunlarına da yol açabiliyor.

Çalışmanın araştırmacılarından Bart Deplancke'nin yaptığı açıklamaya göre bu hücre yaşlılığın etkilerinin geciktirilmesinde de kullanılabilir.

"Yağ hücresinin oluşumunu kontrol etmek yalnızca metabolik sağlığın geliştirilmesi için değil aynı zamanda yaşlanmayı geciktirmek içinde önemli olabilir" diyen Deplancke, kemik iliği ve kas gibi birkaç dokunun zaman içinde yağ hücreleri biriktirdiklerini anımsattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.