Hava Durumu

Bu ilde bıçak taşıyan yandı!

Diyarbakır Valiliği, kamu güvenliği ve düzeninin korunması amacıyla "kelebek" ve "sallama" diye tabir edilen bıçaklar ile benzeri aletlerin maksat dışı taşınmasının yasaklanması kararı aldı. Karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2014 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2014 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu ilde bıçak taşıyan yandı!
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır sınırları içerisinde şahsa ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda kullanılan ve 6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen her türlü kesici, delici ve bereleyici aletler veya özel amaçlarla imal edilen bıçakların ve benzeri aletlerin kişi üzerinde, araçlarında ve çantalarında maksat dışı taşınmasının yasaklanması kararı alındığı bildirildi.

Karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacağı aktarılan açıklamada, kararla kentin kamu düzenini, genel asayiş ve güvenliğini önemli derecede, doğrudan etkileyen kelebek, sallama tabir edilen, özel amaçlarla imal edilen bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı kişi üzerinde ve araçlarında taşınması sonucu şahsa ve mal varlığına karşı işlenen suçların önlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Kararın 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar, Diğer Aletler Hakkında Yönetmeliğin 54. maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 4/1 ve 32. maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlandığı aktarılan açıklamada, 6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen kasap bıçağı, ekmek bıçağı, sırtı testere dişli av bıçağı, tek veya iki yüzü keskin olarak özel amaçlarla imal edilen bıçaklar ile "kelebek" diye tabir edilen bıçakların ve benzeri aletlerin kent sınırları içerisinde kesici, delici, bereleyici alet ve bıçakların 2521 sayılı kanun hükümlerine göre ve belediyelerce ruhsatlandırılan işyerleri dışında satışı ve sergilenmesinin yasaklandığı kaydedildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:
"Kesici, delici, bereleyici alet ve bıçakların 18 yaşından küçükler tarafından satın alınması ve bunlara satılması yasaktır. Kişinin kesici, delici, bereleyici alet ve bıçakları park, meydan, cadde, sokak, okul içi, okul önü, okul bahçesi ve çevresi, pazar yerleri, alışveriş merkezleri ve yerleri, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, toplu taşıma araçları, tüzel kişilere ait lokal ve benzeri yerler, açık ve kapalı yer toplantıları ile miting ve yürüyüşlerde üzerilerinde, çantalarında, araçlarında bulundurmaları veya taşımaları yasaktır. Kararlara riayet etmeyen 15 yaşını doldurmuş kişiler hakkında idari para cezası uygulanır. Bu cezayı uygulamaya kolluk kuvveti yetkilidir."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.