Hava Durumu

Bu iş burada bitmez, bir bedeli olacak...

Fransa’dan dönüşünde uçakta bulunan gazetecilere konuşan Erdoğan, “Bu iş burada bitmez. Haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Başbakanlığı dinlemenin, Başbakan’ın ofisine böcek koymanın bir bedeli olmalı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2014 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2014 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu iş burada bitmez, bir bedeli olacak...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa’nın Lyon kentinden dönüşte uçakta bir grup gazeteciye yaptığı açıklamalar dün kamuoyuna yansıdı. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, böcek soruşturmasıyla ilgili olarak “Bu iş burada bitmez, bitmeyecek. Haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Başbakanlığı dinlemenin, Başbakan’ın ofisine böcek koymanın bir bedeli olmalı” dedi.

İşte Erdoğan'ın sözleri

Kırmızı bülten yayınlanacak

“Asıl manidar olan şu; Başbakanlığı dinleyenler, böcek koyanlar, Teftiş Kurulu’nun çok ciddi tespitlerine rağmen serbest bırakıldı. Kimi savcılıkta, kimi mahkemeler tarafından. 17 Aralık darbe girişimi bitmedi, 25 Aralık teşebbüsü bitmedi... Başbakan’ı dinleyenler, ofisine böcek koyanlar bırakılıyor. Burada paralel yargı yoksa nerede var? Ama bu iş burada bitmez, bitmeyecek. Haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Başbakanlığı dinlemenin, Başbakan’ın ofisine böcek koymanın bir bedeli olmalı. Olmazsa herkes için felaket...

Jüristokrasi tehdidi

O mücadele yapılacak. Öyle uzun bir süreç de olmayacak. Yoksa cumhurbaşkanı, başbakan olmanın hiçbir anlamı kalmaz. O zaman paralel yargı gelsin, memleketi yönetsin. ‘Kuvvetler ayrılığı’ diyorsun, bakıyorsun yürütmenin adımlarını paralel yargı köstekliyor. Türkiye bir ‘Jüristokrasi’ (Yargının yürütme yerine geçtiği rejim) tehdidi ile karşı karşıya. Bir yargı devletine dönüşürsek, Türkiye biter. Şimdi yaptığımız bazı yasal düzenlemeler Cumhurbaşkanı’nın önünde. Onaylanınca, hızlı adımlar atılacak.

Yüzlerce dava

İçerde, dışarıda olanlar var. Kaçmış olanlar var. Kırmızı bültenler yayınlamaktan dava açmaya kadar her şey olacak. Onlar nasıl bize yüzlerce dava açtıysa, biz de onlara yüzlerce, binlerce dava açacağız. O zaman olay farklı gelişecek.

Zaten bazı gelişmeler de ortaya çıkmaya başladı. Türki Cumhuriyetler’de, bazı Afrika ülkelerinde o paralel örgütün okulları kapatıldı, kapatılıyor. Bir proje geliştiriyoruz. O bitince, süreç hızlanacak. Cumhurbaşkanı adayımızı, bu ay sonunda açıklayacağız. Tüm ülkelerde siyasetin içinden gelmiş olanlar cumhurbaşkanlığına aday oluyorlar. Seçilenlerin hepsi de siyaset içinden gelenler oluyor. Son dönemde Türkiye çok güçlendi. O nedenle de siyasetin içinden gelenler ile dışından gelenlerin performansları farklılık gösterecek. İşte onun için bizim tercihimiz Türkiye için çok isabetli olacak.. Şu anda muhalefetin adayı kesin mi? Hayır. Kesinleşmesi için Meclis’te önergeye imzaları atsınlar, sonra ismini Yüksek Seçim Kurulu’na bildirsinler... Son ana kadar her şey olabilir.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.