Hava Durumu

Bu kaçıncı! Yoldan geçen veli fark etti

Bostancı'da anaokuluna giden 3 yaşındaki S.E.A.'nın okul servisinde saatlerce unutulması gündemdeki sıcaklığını korurken, Üsküdar'da özel bir anaokulunun servisinde de bir çocuğun daha unutulduğu ortaya çıktı. Servis gitmeden yoldan geçen bir kişinin fark edip durumu iletmesi üzerine olay ortaya çıkarken okul yönetimi ve servis şirketi, velilere gönderdiği yazıyla özür diledi. Servis hostesinin işine son verildi

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2017 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu kaçıncı! Yoldan geçen veli fark etti

Üsküdar Çamlıca'daki özel Anaokulu'nda 16 Kasım 2017 günü serviste bir çocuk unutuldu. Yaklaşık bir saat servis aracında korku içinde bekleyen çocuğu tesadüfen geçen velilerinden biri gördü ve yönetimi uyardı. Hemen servise koşan görevliler ismi açıklanmayan küçük öğrencisi koltukta otururken buldu. Çocuk servis aracından çıkarıldı. Çocuğa okulda psikolojik destek verildi.

Okul yönetimi ve servis şirketi TURSAN, velilere birer yazı göndererek, yaşanan olaydan dolayı özür diledi.

Okul Yönetimi velilere gönderdiği yazıda, "Bu sabah tüm servisler okulumuza ulaştıktan sonra gelmeyen öğrencilerin velileri aranmak üzereydi ki, toplantıya gelen bir velimiz kapımızın önündeki servis aracında bir öğrencimizin olduğu bilgisini iletti. Serviste olan ve durumunun iyi olduğunu tespit ettiğimiz öğrencimiz sınıfına yönlendirilmiş ve okul psikoloğumuzun takibiyle günlük rutinine devam etmesi sağlanmıştır." denildi.

15 yıldır ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını belirten okul yönetimi özür yazısına şöyle devam etti:

"Benzer olayın bir daha yaşanmaması için kurum olarak aldığımız önlemlere ek olarak servis şirketi TURSAN'dan bize nasıl bilgi gelirse gelsin, bu günden itibaren okulumuz çalışanlarından bir kişi servisleri bizzat kontrol etmek için görevlendirilmiştir. Gelmeyen öğrencilerimizin velileri de mutlaka aranacaktır. Bu talihsiz olayı bilginize sunar üzüntü ve özrümüzü bildirmek isteriz. TURSAN firması ile görüşülüp gerekli yaptırımlar uygulanmış ve servis hostesinin de işine son verilmiştir. "

Servis şirketi TURSAN'da, yaptığı özür açıklamasında, "Bugün bir servis aracımızda ilgili TURSAN görevlimizin ihmali nedeniyle öğrenci unutulmuştur. Tüm servis araçlarımız okul bahçesinde öğrencilerimiz indikten sonra en arka koltuklara kadar bir bir kontrol edilmekte ve cep telefonuyla arka camdaki QR kodu okutmaktadır. Bu uygulamamız araçta öğrenci unutmanın önüne geçmek için geliştirilmiştir. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi bugün konuyla ilgili görevlimizin söz konusu okutmayı yapmaması bir servis aracımızda bu üzücü olay yaşanmıştır. Bu olayda ihmali olan ilgililerimiz için gerekli işlem uygulanmıştır. 15 yıl boyunca hizmet vermekte olduğumuz kurumumuzda böyle üzücü bir olayın yaşanması bizi son derece üzmüştür. Tekrarın yaşanmaması için her türlü önlemi alacağımızı bilmenizi isteriz." denildi. (KAYNAK: HÜRRİYET/ Çetin AYDIN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.