Hava Durumu

Bu meyvanın faydaları saymakla bitmez

Vitamin ve minerallerden zengin olması, zeytinyağı ve balık yağından sonra önemli doymamış yağ asitleri olan Omega 7 yağ asitlerinden içermesi yabani iğdeyi mucize bir meyve yapmaya yetiyor. İşte iğdenin faydaları...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu meyvanın faydaları saymakla bitmez
Yabani iğdeyi mucizevi besin yapan en önemli özelliği yapısında bulunan yüksek miktardaki Omega 7 yağ asitidir.  Hemen hemen hepimiz Omega 3 yağlarının faydalı yağlardan olduğunu biliyoruz artık. Ancak çok azımızOmega 7 denen bir yağ grubu olduğunu, üstelik bu yağın pek çok hastalıkta olumlu sonuç verdiğinden haberdar.

Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevgi Neylan Bakım, yabani iğdenin mucizevi gücüne dikkat çekiyor:

1-Diyabet dostu: Omega 7, tip 2 diyabete yakalanma riskini azaltıyor.

2-Kalp krizini önler: Damarlardaki kolesterol plağı birikimini önlüyor. Böylece kalp krizi ve inme riski azalıyor.

3-Yeni bir umut: Yüksek Omega 7 yağı, metabolik sendrom hastalarında da oldukça faydalı.

4- İyi kolesterolü destekliyor: Omega 7 desteğinin iyi kolesterol HDL'yi artırdığı (8-12 hafta kullanım sonrası) görülüyor. Damar daralması yapan plakları yüzde 47 azalttığı da tespit edilmiş.

5-Kilo kontrolünde en güzel destek: Elma şekilli dediğimiz karın ve üst bölge şişmanlığının, kalp hastalıkları ve insülin direnciyle ilişkili olduğunu biliyoruz. Bu durumda Omega 7 kullanımı, vücudun o bölgeye yağ depolamasını önlüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.