Hava Durumu

Bu ne yaman çelişki!

12 yıl sonra kupa finali Ankara'ya verildi. Çeyrek final ve yarı finali 50 bin kişi kapasiteli statlarda oynatan TFF'nin, dev finali 19 bin kişilik stada vermesi tepki topladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2012 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu ne yaman çelişki!
Ancak federasyonun kararı alırken göz önünde bulundurduğu önemli hususlar var.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi 1999-2000 sezonundan bu yana ilk kez bir Türkiye Kupası Finali'nin Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacağını açıkladı. Bursaspor ile Fenerbahçe arasındaki dev randevu 16 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30'da başlayacak. TFF bu kararı alırken iki kulübün taleplerini dinledi ve bir değerlendirmede bulundu.

BURSASPOR 3 ÖNERİ SUNDU

Bursaspor'da stat seçimi için TFF ile temasları bizzat başkan İbrahim Yazıcı yürüttü. Yazıcı TFF'ye İzmir Atatürk, Ankara 19 Mayıs ve İstanbul Telekom Arena statlarının kendileri için uygun olduğunu bildirdi. TFF'nin bu süreçte üç kentte otel rezervasyonları yapması dikkat çekti. Konuyu değerlendiren TFF yönetimi kararını gece geç saatlerde açıkladı.

YOL GÜZERGAHI BELİRLEDİ

TFF bu kararı alırken iki takımın taraftarının aynı yol güzergahını kullanmamaları üzerinde özellikle durdu. Ankara bu nedenle ön plana çıktı. Kararın açıklanmasının ardından da TFF'nin bu tutumu ilginç bir durumu ortaya çıkardı. Çeyrek finalin 50 bin, yarı finalin 52 bin, finalin ise 19 bin kişilik stada verilmesi tam bir çelişki olarak yorumlandı.


7 bin 500'er seyirci

Ankara 19 Mayıs Stadı TFF verilerine göre 19 bin 209 kişi kapasiteye sahip. Final maçında Bursaspor ve Fenerbahçe taraftarına eşit sayıda koltuk verilecek. Futbolseverler arasındaki tampon bölge uygulanacağı göz önüne alındığında seyirci kapasitesi azalacak. Rakip seyirciler arasında bir karşılaşmada ortalama bin ila bin 500 kişilik tampon bölge ayrılıyor. Protokol tribünü de hesaba katıldığında taraftar için yaklaşık 3 bin 500 kişilik bir kapasite azalması söz konusu. Bu durumda iki takıma da yaklaşık 7 bin 500'er kişilik kontenjan ayrılacak.

Taraftar Ankara'yı istemiyor
Yeşil Beyazlılar 20 yılı aşkın bir süre sonra kupaya bu kadar yaklaşmışken kapasitesi düşük 19 Mayıs Stadı'nda final maçını izlemeye sıcak bakmıyor. Yarı finalde İzmir'de kendilerine ayrılan bölümün tamamına yakınını doldurduklarını hatırlatan taraftarlar, "Ankara yakın ancak kapasitesi çok az. İzmir'de oynansaydı daha çok kişiyle takımımızı desteklerdik. Ankara'da bu coşkuyu maalesef az sayıda Bursasporlu yaşayacak" yorumlarında bulundu.

Bu iş bitmiştir

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı taraftarın Türkiye Kupası Finali'nin Ankara 19 Mayıs Stadı'na verilmesine tepki göstermesi üzerine açıklamada bulundu. Yazıcı, "Bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Biz federasyona üç stat adı bildirdik. Federasyon bunlar içinde yer alan Ankara 19 Mayıs'ta karar kıldı. Bu iş bitti. Bize ne kadar kontenjan ayrılacaksa o bölümü dolduracağız" diye konuştu.


Fener yabancı değil

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'ndaki çeyrek ve yarı final maçlarını Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynadı. Sarı Lacivertli ekip çeyrek finalde Kayserispor'u, yarı finalde de Karabükspor'u başkentte saf dışı bıraktı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.