Hava Durumu

Bu program size ne kadar güzel olduğunuzu söylüyor!

İsviçreli bir çöpçatanlık uygulaması için açılan site, yüklediğiniz fotoğrafa bakarak size ne kadar güzel ya da yakışıklı olduğunuzu söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu program size ne kadar güzel olduğunuzu söylüyor!
Sosyal medya ve uygulamalar, yeni nesilin dış görünüşe olan takıntısını artırırken, bu konuda bir adım daha öteye giden bir internet sitesi ortaya çıktı.

FOTOĞRAFA GÖRE GÜZELLİK ANALİZİ

Geçtiğimiz yıl Microsoft 'un geliştirdiği yapay zekayla yaşınızı ve duygularınızı tahmin eden websiteleri kısa sürede sosyal medyada bir fenomen haline gelmeyi başarmıştı. Bu siteyle aynı mantıkla çalışan Zürih Üniversitesi 'nin hazırladığı HowHot isimli websitesi, yüklediğiniz fotoğrafa göre ne kadar güzel veya yakışıklı olduğunuzu tahmin ediyor.

5 KADEMEDE KULLANICILARA SUNUYOR

Yüklediğiniz resimi veri tabanındaki güzellikler ve çirkinliklerle eşleştirerek bir analiz yapan HowHot, elde ettiği sonucu 'Hmm, Ok, Güzel, Ateşli, Çarpıcı ve Büyüleyici' olmak üzere beş kademede kullanıcılara sunuyor. Blinq isimli bir arkadaşlık uygulamasının tanıtımı amacıyla hazırlanan siteden elde ettiğiniz sonuçları Facebook ve Twitter üzerinden veya mail yoluyla arkadaşlarınıza iletmeniz de mümkün.

İLK GÜNDEN 20 MİLYON KİŞİ ZİYARET ETTİ

Site, ilk açıldığı gün tam 2 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. Güzellik ya da yakışıklılığı ölçen şey ise bir algoritma. Bliq'in kurucularından Jan Berchtold, algoritmayı oluşturuken ünlülerin de dahil olduğu 100 binden fazla fotoğraf ve 20 milyondan fazla kişinin tepkisini dikkate aldıklarını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.