Hava Durumu

Bu robotlar futbol oynuyor

Bursa'da düzenlenen Bilim Şenliğinde hünerlerini sergileyen robotların futbol oynaması ilgiyle izlendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2012 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu robotlar futbol oynuyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bursa'da düzenlenen Bilim Şenliğinde en çok dikkat çeken buluşlardan biri, İstanbul'dan gelen robot takımı oldu. Boğaziçi Üniversitesi Robot Takımı'nın yaptığı insansı robotlar, sensörler sayesinde kırmızı renkli bir topla gol atıyor.

Robot ekibi lideri Okan Aşık, 4 kişilik bir ekiple Bursa'ya geldiklerini söyledi. Asıl ekibin İstanbul'da olduğunu belirten Aşık, 10 yıldır robot futbolu ile uğraştıklarını dile getirdi. Daha önce robot köpekler yaparak futbol oynattıklarını söyleyen Aşık, "Robot köpeklerimiz vardı. Biz bu robotları geliştirerek insansı robotlar oluşturduk. İnsansı robotlarla futbol oynuyoruz. Dışarıdan kontrol söz konusu değil. Yapay zekayla bunu başardık. Yazılım geliştirdik. Sonrası tamamen robot üzerinde gelişiyor" dedi.

ROBOTLAR SAHADA
Robotların isminin Bekir, Daver, Suphi, Tosun ve Şaban olduğunu söyleyen Aşık, "Turnuva 4'e 4 oynanıyor. Robocup Turnuvası olacak. Birkaç robotumuzu bozuk olduğu için Bursa'ya getiremedik. İstediğimiz gösterileri sergileyemedik. Normal şartlarda robotlar topa gidiyor ve kaleyi görerek gol atıyor. Bugün bir aksilik oldu. Robotlar boş sahada yaklaşık yarım dakika içinde bir gol atabiliyor. Öte yandan similasyon cihazı vasıtasıyla robotlar yanındaki insanın hareketlerini taklit ediyor. Bu robotları daha da geliştireceğiz" dedi.

Robotların maçını, Vali Şahabettin Harput ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de ilgiyle izledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.