Hava Durumu

Bu şehirde Haliller sokağa çıkmaya korkuyor

Kütahya'nın Çukurköy Mahallesi'nde son 1 yılda trafik kazalarında Halil isimli 4 kişi öldü. Son kazadan yaralı kurtulan Halil Erol (60), yaşadıkları korkuyu anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2017 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2017 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu şehirde Haliller sokağa çıkmaya korkuyor

Çukurköy, Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıkla bir mahalle... 5 bin nüfuslu mahallenin adı, son 1 yılda meydana gelen trafik kazalarıyla anılmaya başlandı. Tavşanlı yolu üzerinde cuma ve cumartesi günleri meydana gelen 3 ayrı trafik kazasında 3 genç hayatını kaybetti. Habertürk'ün haberine göre, hayatını kaybedenlerin birçok ortak noktası var. En önemlisi hepsi Çukurköylü ve hepsinin adı Halil. Ayrıca aynı yol üzerinde kaza geçirdiler ve aynı ilkokuldan mezun oldular.

2 yıl içinde hiç trafik kazasının yaşanmadığı bölgede, tedirginlik yaratan kazalar zinciri 1 yıl önce başladı. 22 yaşındaki Halil İbrahim Akın, cuma gecesi otomobiliyle ilerlerken kaza geçirdi. Ağır yaralanan Akın, hastanede öldü.

2 ay sonra bir cumartesi gecesi, aynı yolda araç kullanan 2 çocuk babası 25 yaşındaki pazarlamacı Halil Yaman kaza yaptı, o da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İki Halil'i toprağa veren mahalleli, 1 ay sonra gelen haberle adeta şoke oldu. Bu kez motosikletiyle giden 19 yaşındaki lise öğrencisi Halil Yavuz ve arkadaşı Ali Can'a cuma gecesi saat 04.00'te traktör çarptı. İki arkadaş da hastanede can verdi.

'HALİL, CUMAYA DİKKAT!'

Halil ismini taşıyan kişilerin aynı yerde, aynı günler ve saatlerde hayatlarını kaybetmesi mahalleli için sıradan birer kazaydı. Taa ki, 2 hafta önce 60 yaşındaki Halil Erol'un yaşadığı kazaya kadar. 2 hafta önce aynı caddedeki kazada Erol yaralandı, 63 yaşındaki eşi Nazife Erol hayatını kaybetti. Nazife Erol'un cenaze namazı kılınırken bir vatandaş, "Neler oluyor ya? Halil'ler kazada ölüyor" deyince herkes tedirgin oldu. O günden sonra mahallede Haliller'in ölmesi konuşulmaya başlandı. Hatta "Halil dikkat! Cuma-cumartesi araç kullanma, Tavşanlı yoluna çıkma" ve "Haliller'i devlet korumaya alsın" diye espri yapılmaya başlandı. Köyde yaşayan ve ismi Halil olan 74 vatandaşın bazıları kara kara düşünüyor "Ya bende ölürsem" diye... Çukurköy sakinleri şimdi bu kazaların tesadüf mü, yoksa kader mi olduğuna kafa yoruyor. Aralarında para toplayan mahalleli, "İnşallah kazalar olmaz" diyerek kurban kesti.

'ARTIK HER YERE YÜRÜYORUM'

En büyük korkuyu yaşayan ise son kazada eşini kaybeden Halil Erol: "Ben kaza yapana kadar hiç fark etmedik. Sonrasında, 'Halil'lere bir şeyler oluyor' demeye başladık. Şimdi araca binmiyorum, mecbur olmadıkça sokağa çıkamıyorum. Her yere yürüyerek gidiyorum. Hangi Halil'le görüşsem korku ve endişe içinde."

Mahallede Halil ismini taşıyanların bazıları ise yaşananlara tesadüf ve kader olarak bakıyor. Kazalar için "Alın yazısı" diyen 70 yaşındaki emekli Halil İbrahim Para "Üst üste Halil ismini taşıyanların ölmesi ilginç. Ama alın yazısı" derken çaycılık yapan Halil Kahraman da ilk başta tedirginlik yaşadığını ama tesadüf olduğunu söylüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.