Bazı gıdaları bir arada tüketmemek gerekiyor. Oysa bu kurala dikkat etmeyip lezzet açısından hoşumuza giden yemekleri genelde birlikte tüketmeyi tercih ediyoruz. Bunu en bilinen örneği balık ve yoğurt ikilisi. Ancak liste bununla sınırlı değil. Gelin hangi yiyecekler bir araya gelince zararlı oluyor öğrenelim.
Haber Giriş Tarihi: 24.10.2018 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2018 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yediğimiz gıdaların birbirleriyle uyumlu olması gerekiyor. Yemek yerken bu konuya pek fazla dikkat etmediğimiz doğru. Genellikle yemeklerin birbirleri ile uyumunu, bir araya geldiklerinde ortaya çıkan lezzeti önemsiyoruz. Oysa yediğimiz gıdaların lezzetinden daha önemli bir şey vardır ki o da birlikte tüketilmemesi gereken besinlerdir. Bazı gıdalar bir arada tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Peki birlikte tüketilmemesi gereken gıdalar nelerdir? İşte beraber tüketilmemesi gereken besinler!
YOĞURT TÜKETİRKEN DİKKAT!
Yoğurt herkesinde bildiği gibi, tüketimi açısından hassas davranılması gereken bir gıdadır. Özellikle eskilerinde çok üzerinde durduğu bir konu olan balığın yoğurtla beraber tüketilmemesi gerektiğini hemen hemen herkes artık biliyor. Bununla birlikte yoğurdu kendisi gibi ekşi gıdalarla; sirke ya da koruk ile tüketmek de pek önerilmiyor. Yoğurtlu yemeklerin yanında sirkeli herhangi bir yemeğin tüketilmemesi gerektiği söylenmekte. Çok eski yıllardan beri yoğurt ile tere, peynir, tavuk ve turp tüketilmesi de önerilmiyor.
PROTEİNLİ GIDALARI BİRLİKTE TÜKETMEYİN
Yemek yerken dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Bunlardan biri de proteinli gıdaların birlikte tüketilmemesi gerektiği konusudur. Örnek olarak süt ile balık, peynir, yumurta ve yoğurt tüketilmemesi gereken besin maddeleridir. Genel olarak konuşursak süt ile ekşi gıdalar tüketilmemeli. Aynı zamanda gut hastalığı oluşma riskini arttırmasından dolayı süt ile şarabın da aynı gün içinde tüketilmemesi gerektiği özellikle belirtilmektedir.
ET YİYORSANIZ SAKIN BUNU YAPMAYIN!
Tavukta olduğu gibi et yerken de birlikte tüketilmemesi gereken gıdalar bulunuyor. Genellikle hemen hemen her şeyle çok iyi gider gibi gözüken etler için belirli kurallar vardır. Örneğin tuzlanmış ve tuzla kurutulmuş etler sarımsak ve sirke ile yenmemeli ve pişirilmemeli. Baş eti ile üzüm asla yenmemelidir. Et ve buğday ile yapılan keşkek, herise gibi yemekler de nar ile birlikte yenmemelidir. Fırında pişirilmiş etler de fırından çıkarıldıklarında üzeri örtülmemelidir.
TAVUK YİYORSANIZ BUNLARA YANAŞMAYIN!
Birlikte tüketilmemesi gereken gıdaların arasında sırada tavuk var. Tavuk ile birlikte yenmemesi gerekenler arasında; balık, yoğurt, yumurta, yaş peynir ve süt bulunuyor. Bir diğer kural ise tavuk eti ile ekşi gıdaları birlikte tüketmemektir. Bu gıdaların birlikte çok fazla tüketilmesi kulunç hastalığına neden olmaktadır.
PİLAV DA SAĞLIĞINIZ İÇİN TEHLİKELİ OLABİLİR
Pilav çok sevilen ve oldukça da tüketilen bir yemektir. Ancak pilav ya da pirinçli besinler yenirken sirkeli turşu ve salata tüketmek oldukça zararlıdır. Bu yüzden pirinçle sirkeyi bir araya getirmemek de fayda vardır. Bazı besin gruplarını birlikte tüketmek sağlığımız üzerinde olumsuz etkiler bırakabilir ve kansere varan sonuçlara neden olabilir
SOĞANI TÜKETİRKEN BU GIDADAN UZAK DURUN
Millet olarak soğana düşkünüz. Bu durum hem kültürümüzden kaynaklanıyor hem de sağlıklı olduğuna olan inancımızdan kaynaklanıyor. Fakat soğanı tüketirken faydalı olmakta fayda var. Bu besini fazla tüketmek cilt lekelerine neden olmaktadır. Aynı zamanda baş dönmesine ya da mide hazımsızlığına neden olmaktadır. Soğanı sarımsakla birlikte tüketmemeye özen göstermelisiniz. Bu yüzden yemeklerde bu ikiliyi mümkün olduğunca birlikte tüketmemeye özen göstermelisiniz.
MEYVELERLE TÜKETİLMEMESİ GEREKEN GIDALAR
Meyveleri şekerli gıdalarla birlikte tüketmekten kaçınmalısınız. Örneğin; karpuz, kavun ile beraber bal, reçel, şerbet tüketmek vücudunuzun şeker dengesi için çok sakıncalıdır. Bunun yanı sıra balığın yanında incir, ayva ve kavun tüketmek kulunç, bahak ve baras gibi ciddi hastalıklara neden olabilir. Ayrıca erik, şeftali, kayısı ve nar meyvelerinin de beraber tüketilmemesi gerekiyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bu yiyecekleri birlikte tüketmeyin!
Bazı gıdaları bir arada tüketmemek gerekiyor. Oysa bu kurala dikkat etmeyip lezzet açısından hoşumuza giden yemekleri genelde birlikte tüketmeyi tercih ediyoruz. Bunu en bilinen örneği balık ve yoğurt ikilisi. Ancak liste bununla sınırlı değil. Gelin hangi yiyecekler bir araya gelince zararlı oluyor öğrenelim.
Yediğimiz gıdaların birbirleriyle uyumlu olması gerekiyor. Yemek yerken bu konuya pek fazla dikkat etmediğimiz doğru. Genellikle yemeklerin birbirleri ile uyumunu, bir araya geldiklerinde ortaya çıkan lezzeti önemsiyoruz. Oysa yediğimiz gıdaların lezzetinden daha önemli bir şey vardır ki o da birlikte tüketilmemesi gereken besinlerdir. Bazı gıdalar bir arada tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Peki birlikte tüketilmemesi gereken gıdalar nelerdir? İşte beraber tüketilmemesi gereken besinler!
YOĞURT TÜKETİRKEN DİKKAT!
Yoğurt herkesinde bildiği gibi, tüketimi açısından hassas davranılması gereken bir gıdadır. Özellikle eskilerinde çok üzerinde durduğu bir konu olan balığın yoğurtla beraber tüketilmemesi gerektiğini hemen hemen herkes artık biliyor. Bununla birlikte yoğurdu kendisi gibi ekşi gıdalarla; sirke ya da koruk ile tüketmek de pek önerilmiyor. Yoğurtlu yemeklerin yanında sirkeli herhangi bir yemeğin tüketilmemesi gerektiği söylenmekte. Çok eski yıllardan beri yoğurt ile tere, peynir, tavuk ve turp tüketilmesi de önerilmiyor.
PROTEİNLİ GIDALARI BİRLİKTE TÜKETMEYİN
Yemek yerken dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Bunlardan biri de proteinli gıdaların birlikte tüketilmemesi gerektiği konusudur. Örnek olarak süt ile balık, peynir, yumurta ve yoğurt tüketilmemesi gereken besin maddeleridir. Genel olarak konuşursak süt ile ekşi gıdalar tüketilmemeli. Aynı zamanda gut hastalığı oluşma riskini arttırmasından dolayı süt ile şarabın da aynı gün içinde tüketilmemesi gerektiği özellikle belirtilmektedir.
ET YİYORSANIZ SAKIN BUNU YAPMAYIN!
Tavukta olduğu gibi et yerken de birlikte tüketilmemesi gereken gıdalar bulunuyor. Genellikle hemen hemen her şeyle çok iyi gider gibi gözüken etler için belirli kurallar vardır. Örneğin tuzlanmış ve tuzla kurutulmuş etler sarımsak ve sirke ile yenmemeli ve pişirilmemeli. Baş eti ile üzüm asla yenmemelidir. Et ve buğday ile yapılan keşkek, herise gibi yemekler de nar ile birlikte yenmemelidir. Fırında pişirilmiş etler de fırından çıkarıldıklarında üzeri örtülmemelidir.
TAVUK YİYORSANIZ BUNLARA YANAŞMAYIN!
Birlikte tüketilmemesi gereken gıdaların arasında sırada tavuk var. Tavuk ile birlikte yenmemesi gerekenler arasında; balık, yoğurt, yumurta, yaş peynir ve süt bulunuyor. Bir diğer kural ise tavuk eti ile ekşi gıdaları birlikte tüketmemektir. Bu gıdaların birlikte çok fazla tüketilmesi kulunç hastalığına neden olmaktadır.
PİLAV DA SAĞLIĞINIZ İÇİN TEHLİKELİ OLABİLİR
Pilav çok sevilen ve oldukça da tüketilen bir yemektir. Ancak pilav ya da pirinçli besinler yenirken sirkeli turşu ve salata tüketmek oldukça zararlıdır. Bu yüzden pirinçle sirkeyi bir araya getirmemek de fayda vardır. Bazı besin gruplarını birlikte tüketmek sağlığımız üzerinde olumsuz etkiler bırakabilir ve kansere varan sonuçlara neden olabilir
SOĞANI TÜKETİRKEN BU GIDADAN UZAK DURUN
Millet olarak soğana düşkünüz. Bu durum hem kültürümüzden kaynaklanıyor hem de sağlıklı olduğuna olan inancımızdan kaynaklanıyor. Fakat soğanı tüketirken faydalı olmakta fayda var. Bu besini fazla tüketmek cilt lekelerine neden olmaktadır. Aynı zamanda baş dönmesine ya da mide hazımsızlığına neden olmaktadır. Soğanı sarımsakla birlikte tüketmemeye özen göstermelisiniz. Bu yüzden yemeklerde bu ikiliyi mümkün olduğunca birlikte tüketmemeye özen göstermelisiniz.
MEYVELERLE TÜKETİLMEMESİ GEREKEN GIDALAR
Meyveleri şekerli gıdalarla birlikte tüketmekten kaçınmalısınız. Örneğin; karpuz, kavun ile beraber bal, reçel, şerbet tüketmek vücudunuzun şeker dengesi için çok sakıncalıdır. Bunun yanı sıra balığın yanında incir, ayva ve kavun tüketmek kulunç, bahak ve baras gibi ciddi hastalıklara neden olabilir. Ayrıca erik, şeftali, kayısı ve nar meyvelerinin de beraber tüketilmemesi gerekiyor.
Son Haberler
SON VİDEOLAR