Hava Durumu

Bu yoldan sapmak yok

Mersin İdman Yurdu galibiyeti ile puanını 46'ya yükselten Bursaspor, üst üste 4. kez Avrupa kupalarına katılabilme yolunda önemli adım attı. Şimdi hedef 5'te 5 ve daha kısa yoldan gruplara kalabilmek.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu yoldan sapmak yok

Spor Toto Süper Lig'de son senelerin en istikrarlı takımı haline gelen Bursaspor, bu sezon da Avrupa'ya çok yakın. Mersin İdmanyurdu'nu Pinto'nun golüyle 1-0 yenerek puanını 46'ya yükselten Timsah, kalan 5 maçını da kazanarak üst üste 4. kez Avrupa kupalarına katılmak istiyor. Kasımpaşa'nın da Akhisar Belediyespor'a yenildiği haftada Yeşil Beyazlılar, İstanbul temsilcisiyle puan farkını 3'e çıkarttı.

3.'LÜK ÇOK ÖNEMLİ

Bu akşam oynanacak olan Beşiktaş-Antalyaspor maçı ise Yeşil Beyazlı takım için büyük önem arz ediyor. İnönü Stadı'ndan çıkacak sonuç, Bursaspor'un ilk üç şansını daha da yükseltecek. Timsah, ligi 3. sırada bitirdiği takdirde hem Avrupa kupası maçlarına daha geç başlayacak ve tatilini uzun tutacak hem de gruplara kalmak için 1 ön eleme oynaması yeterli olacak.

KRİTİK 5 MAÇ

Timsah’ın kalan 5 maçı ise çok kritik. Bursaspor, sezonun ilkyarısında rakipleriyle oynadığı bu maçlarda 1 galibiyet 4 beraberlik aldı. Bursa'da oynanan Antalyaspor maçında rakibi ile 1-1 berabere kalan Yeşil Beyazlılar, Akhisar deplasmanından da 2-2'lik skorla ayrılmıştı. Taraftarı önünde Orduspor'u deviren Timsah, Eskişehirspor'la 2-2, Gençlerbirliği'yle de 0-0 berarebe kalmıştı.

Gizli üçüncü

Yeşil Beyazlılar puan cetvelinde her ne kadar dördüncü sırada görünse de lig bitiminde Beşiktaş'la aynı puanda olması durumunda Siyah Beyazlıların üstüne çıkacak. Çünkü lig devam ederken puan durumu genel averaja göre sıralanıyor. Ancak sezon sonunda bu durum yerini ikili averaja bırakıyor ve böylelikle Bursaspor, İnönü'de 3-3 berabere kaldığı rakibini Bursa'da 3-0 devirmesinden dolayı Beşiktaş'ın üstünde yer alıyor. (Barış YALIM)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.