Hava Durumu

'BUDO'da Bakanlar Kurulu kararı yok'

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa ve Mudanya’da görev yapan gazeteciler ve köşe yazarlarıyla buluştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkyılmaz, merak edilen soruları yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'BUDO'da Bakanlar Kurulu kararı yok'
Mudanya'nın CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa ve Mudanya’da görev yapan gazeteci ve köşe yazarlarıyla bir araya geldi. Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesinde gerçekleşen, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir ile Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman’ın da katılım sağladığı basın buluşmasında hizmetleri ve çalışmaları hakkında değerlendirme yapan Türkyılmaz, basın mensuplarının sorularına da yanıtladı.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SONUNA KADAR SAVUNUYORUM” 

Basın özgürlüğünü savunduğunu, “Özgürlükler bir başkasının özgürlüğünü kısıtladığı zaman, hakarete vardığı zaman özgürlükten çıkıyor” sözleriyle açıklayan Mudanya Belediye Başkanı  Hayri Türkyılmaz, “Ama özgürlük kavramını anlayamamış, çıkarları doğrultusunda hareket eden bazı basın mensuplarını da kınıyorum. Bu kişiler Mudanya’nın gelişmesini istemeyen ve beni kötü göstermek isteyen kişiler ve işbirlikçileridir” dedi. 

“KILIÇDAROĞLU’NUN DESTEĞİ BİZİMLE”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaretin bazı kişiler tarafından çarpıtıldığını vurgulayan Türkyılmaz, “Genel Başkanımızla görüşmek için randevuyu ben aldım. Görüşmemiz gayet olumlu geçti ve Mudanya’da ki proje ve çalışmalarımız için de kendisinden destek sözü aldım” dedi.

Meclis üyelerinden alınan istifa dilekçelerinin kendi kararı olmadığını da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Meclis üyelerinin seçim öncesinde verdikleri istifa dilekçeleri kendi kararlarıdır. Bunun nedeni de Gemlik’te yaşanan olayların Mudanya’da yaşanmamasıdır. Genel Başkanımızın da meclis üyeleri ile ilgili istifalar konusunda herhangi bir söylemi olmadı” dedi. Türkyılmaz, istifalardan dolayı da olumsuz bir tepki almadıklarını sözlerine ekledi.

“BUDO’DA EK BAKANLAR KURULU KARARI YOK”

Ufak tartışmaların ve ilçenin hakkını savunmanın kavga olarak gösterilmesinden de rahatsızlık duyduğunu ifade eden Türkyılmaz, “Bizim her konuda dik duruşumuz devam edecek. Alnımızda tek bir kara leke yok. Tertemiz geldik, tertemiz olarak görevimizi sürdürüyoruz. Mudanya’nın ve Mudanyalının hakkını da sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” dedi.

BUDO konusunda yöneltilen sorulara da açıklık getiren Türkyılmaz, “Bakanlar Kurulu’na ek olarak alınan karar bizim tarafımıza ulaşmadı. Resmi Gazetede de bu kararı bulamadık. BURULAŞ’a sözleşme bitiminden bugüne kadar kullandığı zaman için ecre misil bedelinin tahsili için yazımızı gönderdik” ifadelerini kullandı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.