Hava Durumu

Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?

Andy - Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin Nisan ayı gündem araştırmasında dikkat çekici sonuçlar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2013 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2013 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?

Araştırmaya göre partilerin Nisan ayındaki oy oranları şöyle: AK Parti yüzde 49.7, CHP yüzde 23.9 MHP ise yüzde 15.1 BDP ise 6.8 AK Parti 12 Haziran seçimlerine çok yakın bir oy oranıyla karşımıza çıkarken CHP'de oy kaybı görünüyor. MHP'nin oy oranında ise artış var.

SÜRECE DESTEK NE DURUMDA

Türkiye son birkaç aydır çözüm süreci ile yatıyor kalkıyor. Andy - Ar sürece halkın desteğini araştırdı. Bugün itibariyle destekliyorum diyenler yüzde 49,5 kısmen destekliyorum diyenler ise yüzde 8,3'tür. Buna karşın yüzde 30,6'lık bir kesim süreci desteklemediğini ifade etmiştir.

Özellikle BDP heyetinin İmralı ile görüşmeleri ve daha sonrasında Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın mektubunun okunmasıyla beraber mektubun içerdiği mesajlar ile desteğin biraz daha artış gösterdiğini tespit edildi. Bu mektubun içerdiği mesajların çözüm sürecine olumlu katkıda bulunduğunu düşünenler yüzde 29,2 iken kısmen katkıda bulunmuştur diyenler ile ise toplam 44,7

BU PAZAR SEÇİM OLSA!

2011 milletvekili genel seçimlerinden zaferle çıkan AK Parti oylarını; seçimde alınan yüzde 49,9'dan daha yukarı seviyelere çekerek yüzde 55'lere kadar çıkarmıştı. Kamuoyu araştırmalarında AK Parti oylarında zaman zaman düşüş gözlense de çözüm süreci ile oylarında tekrar eski haline geldi.

CHP'nin süreç başlarken kredi olarak destek veriyorum demesiyle bugünkü tutumu arasında bir çelişki algısı, CHP'nin birkaç puan kaybetmesine neden oldu. MHP'nin ise oy oranı arttı. BDP'nin oylarında neredeyse herhangi bir değişim yok. Bu pazar günü Milletvekili genel seçimleri olsa ( Kararsızlar dağıtıldıktan sonra )

AK PARTİ: 49,7

CHP:23,9

MHP:15,1

BDP:6,8

DİĞER:4,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.