Hava Durumu

Bugünü zehir edenleri kınıyorum

Başbakan Yardımcısı Arınç, 1 Mayıs'ın ne şekilde kutlanacağını çocukların bile bildiğini belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu bilmiyor ki, 'isteyen istediği yerde her şeyi yapsın' diyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2013 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2013 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bugünü zehir edenleri kınıyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Arınç, 1 Mayıs kutlamalarında yaşananlarla ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine de şunları kaydetti: "Yani yaşananlar üzücü. Türkiye bir hukuk devleti. Nerede ne şekilde toplantı gösteri yürüyüşü yapılacağı kanunlarda belli. Artık bunu çocuklar bile biliyor. Ancak sayın Kılıçdaroğlu bilmiyor ki, 'isteyen istediği yerde her şeyi yapsın' diyor. Buradan şunu anlayabiliriz; CHP iktidara gelecek olursa faraza o zaman herkes kanun, nizam dinlemeden istediği her şeyi yapabilecek. Allah o günlerden korusun.

Toplantılar, kanunlara tabi. Taksim'de böyle bir toplantının yapılamayacağı çok önceden ilan edildi. Sayın Vali, gerekli duyuruları yaptı. Sayın Başbakanımız, sendika liderleriyle konuştu. Onlara, farklı yerler gösterdi. Çünkü toplantı, gösteri yürüyüşlerinin nerede yapılacağı, vilayetin kararıyla belirleniyor."

"Hukuk tanımayan, Valiliğin kararlarını dikkate almayan gruplar"

Taksim Meydanı'ndaki inşaat çalışmaları nedeniyle de İstanbul Valiliğinin kutlamalara izin vermediğini anımsatan Arınç, "Buna rağmen direnen, hukuk tanımayan, Valiliğin kararlarını dikkate almayan grupların, elbette üzücü olaylara sebebiyet verdiğini görüyorum" diye konuştu.

"Bir zamanlar bahar bayramı diye kutlanan ama asıl ve gerçek ismi çalışanların, işçilerin bayramı olan bugünü zehir etmemeleri gerekirdi" diyen Arınç, şöyle devam etti:

"Ben şahsen her şeye rağmen direniş gösteren, bir kısmı marjinal gruplar bir kısmı da sendikaların yürüttüğü polisle karşı karşıya gelen bu tavrı kınıyorum. Böyle olmaması gerekirdi.
Bir bahar veyahut bahara girdiğimiz günlerde, 1 Mayıs Uluslararası İşçi Bayramı olarak bizim dönemimizde kabul edilmiş, ilan edilmiş bayram olarak, böyle bir olumsuzluğu yaşatmamaları gerekirdi."

Arınç, gazetecilerin de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.