Hava Durumu

Buhar kazanı bomba gibi patladı! 1'i ağır 5 yaralı

Sultanbeyli Oto Sanayi Sitesinde bir kozmetik imalathanesinde buhar kazanının patlaması sonucu meydana gelen patlamada 1’i kadın 5 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Buhar kazanı bomba gibi patladı! 1'i ağır 5 yaralı
Olay, Sultanbeyli Oto Sanayi Sitesi’nde 4 katlı binanın en üst katında bulunan kozmetik imalathanesinde saat 16.20 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, işçilerin çalıştığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle buhar kazanı patladı. Patlamanın etkisiyle içerideki kimyasal maddeler alev aldı. Alevler bir anda binayı sardı.

1’İ AĞIR 5 YARALI

Bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlamada içeride bulunan işçilerden Nazmiye Aydın, Nuh Fırat, Muhammet Kartal, Tayyar Araç ve Suriye uyruklu Hasan Omar yaralandı. Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan 5 yaralıdan 1’inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

YANGIN YARIM SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri de patlamanın meydana geldiği imalathanede inceleme yaptı.

İŞYERİ VE 3 OTOMOBİL KULLANILMAZ HALE GELDİ

Patlama nedeniyle imalathanenin duvarları yıkılırken, bina önünde park halinde bulunan 3 otomobil de kullanılamaz hale geldi.

Patlama sırasında sanayi sitesinde bulunan vatandaşlar patlama anını anlattı.

Oto tamircisi esnaf, "Ben burada kendim esnafım. Dışarıda araba tamiri yaparken bir anda yüksek bir patlama sesi duyduk. Önce otobanda bir lastik patlamsı sandık. Ancak hemen karşımzıdaki işyerinde patlam olduğunu fark ettik. İşyerinin duvarları falan yıklıdı, 3 araç pert oldu. Alt dükkanda biraz zarar var. Polis şerit çekti,Hala olayın etkisindeyiz." dedi.

Bir başka esan da, "İşyerinde çalışıyorduk, deprem oldu sandık. Bir ses geldi, gümbürtü sesi. dışarı baktığımzıda her taraf yanıyordu. İtfaiye gelip müdahale etmeseydi sanayii yanardı" şeklinde konuştu.

İtfaiye ekipleri soğutma çalışması yaparken polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.