Hava Durumu

Bülent Arınç bombayı patlattı... AK Parti'nin adayını açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "1 Temmuz Salı günü Allah kısmet ederse, bir mani olmazsa, Sayın Başbakanımızın adaylığı herhalde büyük bir ölçüde açıklanmış olacak. Biz öyle arzu ediyoruz. Konuştuğumuz, görüştüğümüz bütün arkadaşlarımız, Sayın Başbakanımızın istişare ettiği her kesim, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olması noktasındaki görüşlerini bildirdi. Bir tek şey kaldı, o da Sayın Başbakanımızın bu konuda takdirleri" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2014 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2014 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bülent Arınç bombayı patlattı... AK Parti'nin adayını açıkladı

Arınç, Dolmabahçe Sarayı sergi salonunda, "Hiç'ten Gelenler Hat ve Tezhip Sergisi"nin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 Temmuz Salı günü yapılacak büyük bir törenle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin cumhurbaşkanı adayının ismen açıklanacağını söylediğini hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:

"Hayırlı olsun. Esasen birkaç aydan beri sorulduğu zaman adayımızın kim olacağını az çok biliyoruz ve söylüyoruz. Bunu sizler de bildiğiniz için bana tekrar 'kim aday olacak?' diye sormadınız. 1 Temmuz Salı günü Allah kısmet ederse, bir mani olmazsa, Sayın Başbakanımızın adaylığı herhalde büyük bir ölçüde açıklanmış olacak. Biz öyle arzu ediyoruz. Konuştuğumuz, görüştüğümüz bütün arkadaşlarımız, Sayın Başbakanımızın istişare ettiği her kesim, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olması noktasındaki görüşlerini bildirdi. Bir tek şey kaldı, o da Sayın Başbakanımızın bu konuda takdirleri. Eğer kendisi de niyetli olursa, arzu ediyorsa, biz 1 Temmuz günü bu açıklamanın yapılacağına inanıyoruz."

Arınç, "Başbakanlık konusunda nasıl bir fikir teatisinde bulunuyorsunuz? Başbakan adayı kim olacak?" sorusuna da şu karşılığı verdi:

"Doğrusu bunu şu anda söylemek mümkün değil. Daha önce TRT'de yaptığım bir toplantıda bu sorulduğunda düşüncelerimi ifade etmiştim. Sağ olsun Sayın Başbakanımız da bugün hem il başkanları toplantısında, dün grup toplantısında bu konularda hiç kimsenin kulis yapmamasını, belli isimler üzerinde herhangi bir şekilde polemiğe girmemesini arzu ediyorlar. Ben de aynı düşüncedeyim. Bu konularda da istişareler yapılır. Ancak bu konu, sayın cumhurbaşkanımızın belli olması ve yemin törenine katılmasından sonra konuşulacak ve isim üzerinde durulacak bir konu bildiğim kadarıyla. Yani bugünden itibaren 'Sayın Başbakanımızın yerine kim geçici de olsa başbakan olacak?' veya 'Sonra kongrede kim genel başkan olacak?' bunların konuşulma zamanı değil. Buna yürekten katılıyorum. Bu konular özel konulardır, bunların üzerinde bir tartışma açılmasına gerek yoktur. Sayın cumhurbaşkanımız belli olduktan sonra, seçimi kastediyorum, şüphesiz başbakanımız da o tarihte ismen açıklanmış olacaktır."

CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'yla ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine de Arınç, "Çatılara falan girmeyin artık. Şu güzel serginin tadını kaçırmayalım. İnşallah 1 Temmuz gününü bekleyelim. Gerçek cumhurbaşkanı adayımızın kim olduğunu, seçimleri de nasıl kazandığını hep beraber göreceğiz. Her zaman ifade ettim; aziz milletimiz, Ak Parti'nin adayı kim olursa, bence onu seçecektir. Buna yürekten inanıyorum. Çünkü bizim adayımız, milletimizin de istediği, arzu ettiği, beğendiği, desteklediği bir aday olacaktır. Onun dışındaki adaylara da söyleyecek hiçbir sözüm yok" ifadelerini kullandı.

Arınç, İdris Naim Şahin'in Meclis'te bir soru önergesi verdiğine ilişkin soruya da "Lütfen, lütfen... Şimdi o isimleri de karıştırırsanız, bu güzel sergimiz güme gider. Bunları başka bir yerde tartışalım" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.