Hava Durumu

Bülent Arınç 'Canan Kaftancıoğlu' çıkışıyla gündeme oturdu

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği de yapan Bülent Arınç, Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezayı doğru bulmadığını belirterek "Yurt dışında Türkiye'nin itibarına çok eksi yazılır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2019 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2019 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bülent Arınç 'Canan Kaftancıoğlu' çıkışıyla gündeme oturdu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; yargılandığı davada geçtiğimiz gün 5 farklı suçtan toplamda 9 yıl 8 ay 20 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kaftancıoğlu'nun bu cezası çok tartışılırken; AK Parti'de farklı çıkışlarıyla her zaman dikkat çeken Bülent Arınç da konu hakkında konuştu.

"TAHAMMÜL ETMEK ZORUNDAYIM"

Habertürk TV'de Habertük Manşet programında Mehmet Akif Ersoy'un konuğu olan Arınç, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Canan Kaftancıoğlu'nun attığı tweetlerin mesajlarının hiçbirisini paylaşmıyorum ama tweetleri ifade özgürlüğüne giriyorsa ben bunlara tahammül etmek zorundayım" dedi.

"TÜRKİYE'NİN İTİBARINA EKSİ YAZILIR"

5-6 yıl sonra bu davanın açılması zorlamadır" diyen Arınç, şöyle devam etti: "Yurt dışında Türkiye'nin itibarına çok eksi yazılır. Dava açılmasa ve böyle bir ceza verilmese herhalde daha iyi olurdu."

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle yargılanan Canan Kaftancıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama", ''kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'', ''Cumhurbaşkanına hakaret'', ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlarından toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.