Hava Durumu

Bülent Arınç'tan Bursa'da dikkat çeken açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin kara gün dostu olduğunu belirterek, Bosna Hersek'e yapılan yardımların arkasının geleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2014 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2014 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bülent Arınç'tan Bursa'da dikkat çeken açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bosna Hersek’te yaşanan felaket sebebiyle 16 TIR yardım malzemesinin uğurlama törenine katıldı. Merinos Güney Kapısı önünde düzenlenen programda Bosna Hersek’e çocukların ve vatandaşların ihtiyacı olan malzemeler gönderildi. Bosna Hersek’e yardım ettiklerini altını çizen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Soma felaketi yaşanırken, Bosna’da da bir felaket yaşandı. Kardeş ülkenin 3’te biri su altında kaldı. Devletimizin her zaman Bosna’nın yanında olduğunu göstermek istedik. Bizler her zaman Bosna’yı destekliyoruz. Özellikle 1 milyon kişinin evsiz kaldığı, 100 bin binanın yaşanmaz hale geldiği, okulların ve hastaneler kullanamaz hale geldi. Bu konuda yardım etmek bizlere düşüyor” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE KARA GÜN DOSTUDUR”

Programda konuşan Arınç, Türkiye’nin kara gün dostu olduğunu ifade etti. Bir yerde ihtiyaç olduğu zaman ilk önce Türkiye’nin koştuğunu belirten Arınç, “Sadece kendi coğrafyamızda dostumuz, tarihi, kültürel ve inanç bağlarıyla birlikte olduğumuz Bosna’ya değil, Türkiye her zaman felaketlere uğrayan, zor durumda kalan ülkelere koşmuş ve yardım etmiştir. Bu bizim inancımız ve geleneklerimizde var. Uzak doğuda Tsunami olduğu zaman ilk yardıma koşan, Endonezya’da, hep Türkiye olmuştu. Bangladeş sel felaketi olduğu zaman yine ilk koşan Türkiye olmuştu. Somali’de, Srilanka’da başka bir felaket yaşandığında biz hamdolsun elimizdeki tüm imkanlarımızla yardıma koşuyoruz, elimizdeki ekmeği paylaşıyoruz” dedi.

“TÜRK HALKI YARDIMSEVERDİR”

Bosna Hersek’teki felaketten bahseden Arınç, “Son aylarda görülmeyecek bir şekilde 3 ayda yağacak yağmur 1 ayda yağınca Bosna Hersek’in 3’te birinde büyük bir sel felaketi yaşandı. Bütün evler, tarlalar, iş yerleri, yollar su altında kaldı. Bosna’nın kalkınmasını ve kalkınmasını hükümetimiz olarak her zaman destekliyoruz. Bugün TIR’lar insanların ene çok ihtiyaç duyacağı her şeyin su altında kaldığı bir yerde ev ve mobilya göndermek süratiyle büyük bir yardımda bulunuyoruz. Arkası devam edecek, inşallah oradaki kardeşlerimizi sevindirebilirsek, onların bu zor gününde Bursa ile dayanışma içinde olduğunu hatırlatabilirsek, ne mutlu bize. Türk halkı yardımseverdir, bütün dünya bunu çok iyi şekilde biliyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÜLKE”

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Arınç, “Geçmişte başkalarından yardım isteyen ve alan bir ülkeyken, bu dönemde her yıl 2 buçuk milyar dolarlık dışarıya yardım yapıyoruz. Bütçemiz güçlendi, sadece halkımızın katkıları değil, hükümetimizin bir taraftar AFAD ile bir taraftan Kızılay ile yaptığı yardımlar bütün dünyaya parmak ısırtıyor. Hamdolsun Türkiye güçlüdür, milletimiz güçlüdür, halkımız hayırseverdir” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından protokol, TIR’ları uğurladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.