Hava Durumu

Bundan böyle sucuk ve köftede sakatat olmayacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Aralık 2012 tarihli Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde 'sakatat-karkas et' düzenlemesi bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bundan böyle sucuk ve köftede sakatat olmayacak
Düzenleme ile birlikte, döner, sucuk ve köfteye sakatat karıştırılması yasaklandı.

Tebliğin 7. maddesinin ikinci fıkrası "Et ürünleri karkas etinden veya sakatattan hazırlanır. Ancak dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamaz. Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilir." şeklinde değiştirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.