Hava Durumu

Bunun adı mucize

Bangladeş'in başkenti Dakka'da binden fazla kişinin ölümüne neden olan iş merkezinin enkazından tam 17 gün sonra bir kadın canlı olarak kurtarıldı. Ciddi bir yarası bulunmayan kadına gıda ve su verildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2013 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2013 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bunun adı mucize

Bangladeş ordusu, Dakka'da 17 gün önce çöken 8 katlı Rana Plaza'nın enkazından bir kadının canlı kurtarıldığını açıkladı.

Bangladeş'te yayın yapan Daily Star gazetesi, 8 katlı binanın bodrum katında ulaşılan kadının adının Reşma olduğunu duyurdu. Gazeteye göre, ciddi bir yarası bulunmayan kadına kurtarma ekiplerince gıda ve su verildiği belirtildi.

ÖLÜ SAYISI 1038'E ULAŞTI

Bangladeş polisi, 24 Nisan'da çöken 8 katlı iş merkezinde enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü, yeni çıkarılan cesetlerle ölü sayısının 1038'e ulaştığını açıkladı.

Tanınmaz durumdaki cesetlerin kimlik tespiti için DNA testi yapılacak. Olay, dünyadaki en büyük kazalardan biri olarak tarihe geçmiş durumda.

8 katlı Rana Plaza'daki 5 konfeksiyon atölyesinde 3 binden fazla işçi çalışıyordu. Kolonları ve duvarları çatlayan binanın boşaltılması için polisin birgün önce uyarıda bulunduğu ancak atölye sahiplerinin buna kulak asmadığı ortaya çıkmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.