Hava Durumu

Bupiliç Ar-Ge'yle 'kanat'landı

Sönmez Medya, Bandırma'da faaliyet gösteren Kula ve Karahanlılar firmalarının ortak iştiraki Bupiliç'i ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 05:58
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 05:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bupiliç Ar-Ge'yle 'kanat'landı
Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, Bursa Hakimiyet, AS TV Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna, Sönmez Medya Reklam Müdürü Tacettin Dursun ile bir araya gelen Bupiliç Genel Müdürü Onur Özkul, firmayı gezdirerek sektör hakkında bilgi verdi.



Tavukların tamamen akıllı sistemlerle yetiştirildiğini dile getiren Özkul, “Neden 45 günde olgunlaştığı üzerine sorular soruluyor. Tavuk üzerine bu kadar çok Ar-Ge yapılınca tüm ihtiyaçlar çözülmüş oldu. Artık tavuk kümesleri çok lüks. Bir kümes kurmanın maliyeti 2 milyon lira. Duvarları yalıtılmış oluyor, metrekare başına o gün kaç gram yemin tüketildiği ölçülüyor, nemlilik sabit tutuluyor bunun gibi pek çok akıllı sistemler var artık kümeslerde. Doğada bir avuç buğday ile beslenen tavuk ile bu tavukların gelişimi farklı oluyor. Biz bu büyümeyi desteklemek için hormona ihtiyaç duymuyoruz. 1 kilogram tavuk etinin satış fiyatı 5 lira. Hiçbir işadamı hormon kullanarak zarar edeceği bir durumun içine kendini sokmaz” dedi. 



BEYAZ ET TÜKETİMİ

Tavuk etinin tüketiminin dünyada da Türkiye'de de yüksek olduğunu ifade eden Özkul, “İnsan nüfusundan daha fazla tavuk var. Tavuk eti dünyada en verimli protein kaynağıdır. Bin 700 gram tahıla karşılık bir kilo et alabilmek mümkün oluyor. Tavuğun her şeyini değerlendiriyoruz. 200 yetiştiricimiz var, 450 de kümes. Bir nevi otelcilik hizmeti alıyoruz ama bu aşamada kümesler denetleniyor, yemini veriyoruz, veterinerini gönderiyor ve bakımlarını yaptırıyoruz” diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.