Hava Durumu

Burada kadınlar teklif ediyormuş!

Sosyal medya bağımlısı erkeklere halay çektirecek yeni bir uygulama geldi. Adı Bumble. Ona ‘Tinder’ın feminist versiyonu’ da deniyor. Çünkü ilk adım kadınlardan geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 07:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 07:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Burada kadınlar teklif ediyormuş!
Tinder’ın kurucularından Whitney Wolfe, Bumble adlı yeni bir uygulamayla sosyal medyada flörtü ilk adımı kadınların attığı bir dünyaya doğru çeviriyor. Mottosu ‘oyunun kurallarını değiştir’ olan Bumble’ın girişimcisi olan Wolfe, International Business Times’a ‘2014 feminizm yılıydı ama biz bunu sosyal medyaya çok yansıtamadık’ diyor: ‘Erkekler ilk adım konusunda utangaç ya da bıkkın olabilir. Bumble’ın amacı ilişkiyi veya arkadaşlığı önce kadınların başlatması’.

İLK ADIM ERKEKTEN Mİ GELMELİ?

 'Biz modern kadınlarız ama henüz tam da bu meseleyi çözemedik. Toplumda halen yazılmamış bazı kurallar işliyor. Herkes eski kafa, ‘ilk adım erkekten gelmeli’ diyor. Neden böyle olsun ki?' diyor, Wolfe.

NASIL KULLANILIYOR?

 Bumble’da da Tinder gibi eşleşme konusu devreye giriyor. Ancak ilk söz hakkını kadınlar kullanıyor. Kadınların eşleşme halinde ilk selamı vermesi için 24 saatleri var. Eğer ilk 24 saatte konuşma olmadıysa eşleşme aplikasyonun geçmişinden siliniyor.

 Bumble’ın yaş aralığı 18-35 ve eşcinsel bireyler de uygulamayı rahatlıkla kullanabiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.