Hava Durumu

Burkay: İşsizlik rakamlarındaki iyileşme artarak sürecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, işsizlik rakamlarındaki iyileşme eğiliminin artarak süreceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2017 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Burkay: İşsizlik rakamlarındaki iyileşme artarak sürecek

Yeni yıla yüzde 13 seviyesinde başlayan işsizlik oranının Şubat döneminde yüzde 12,6 seviyesinde gerçekleştiğini hatırlatan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, referandum sürecinin sona ermesiyle yatırıma, üretime ve istihdama yeniden odaklanan Türkiye'nin istihdam meselesine de kısa süre içerisinde çözüm üreteceğine inandığını söyledi. İş gücü piyasasındaki teşviklerin olumlu etkilerinin kısmen de olsa görülmeye başlandığını belirten İbrahim Burkay, "Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliğinin iş gücü üzerindeki olumlu etkilerini mart döneminden itibaren daha net bir şekilde görmeye başlayacağız. Başta kıdem tazminatı olmak üzere çalışma hayatını doğrudan etkileyen alanlarda başlatılan reform adımlarının da hayata geçirilmesiyle birlikte yeniden tek haneli işsizlik rakamlarını yakalayabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Bursa'nın istihdam seferberliğinin liderliğini üstlendiğini ifade eden Başkan Burkay, "Bursa iş dünyası olarak yılın ilk 3 ayında yaklaşık 19 bin kişiye yeni istihdam sağladık. BTSO öncülüğünde İŞKUR ile birlikte iş arayanların kendilerine uygun işe, işverenlerin ise vasıflı iş gücüne kolayca ulaşabilmesi adına 4 farklı noktada açtığımız istihdam ofislerimizde de çalışmalarımız yoğun bir tempoda sürüyor. Ofislerimizde görev yapan iş ve meslek danışmanlarımız, son 1 ayda 273 firma ile bir araya geldi. Firmalarımızın talep ettiği personel sayısı ise 1.000'i aştı. Bursa iş dünyası olarak Türkiye ekonomisine yüksek düzeyde katkı sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.