Hava Durumu

Burkay seçim sürecinin startını verdi!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, seçim sürecinin startını verdiklerini söylerken, "Bursa'mızın liderliğinde başlayan değişim ve dönüşüm inşallah tüm Türkiye'ye yayılacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Burkay seçim sürecinin startını verdi!

Bursa 2023 Platformu tarafından oluşturulan İstişare Merkezi'nde düzenlenen toplantıya iş dünyası yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya, Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, B Plas Yönetim Kurulu Başkanı Celal Gökçen, Faik Çelik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik,Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Üyesi Osman Sönmez, DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, TÜMSİAD Bursa Şube Başkanı Osman Arslan, Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım,ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Kuzucu, BARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arif Demirören,BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, BUTTİM Başkanı Ali Tiryaki, BURTİMDER Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt, URTEB Başkanı Ahmet Özenalp, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali Faruk Çolak, Bursa Sınav Okulu kurucularından Gıyasettin Bingöl başta olmak üzere Bursa iş dünyasının en önemli aktörleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

"MESLEK GRUPLARIMIZIN TEMSİL KABİLİYETİ ARTIYOR"

Toplantıda konuşan BTSO Başkan İbrahim Burkay, seçim sürecinin startını verdiklerini söyledi. BTSO seçimlerini 3 Nisan 2018 tarihi olarak belirlediklerini açıklayan İbrahim Burkay, BTSO çatısı altında faaliyet gösteren meslek gruplarının 51 komitede toplandığını belirterek: "Daha iyi bir temsil kabiliyeti oluşturmak adına seçimlerimize 63 meslek grubu ile gireceğiz. Özellikle son 5 yıllık süreçteçok önemli projeler ortaya koyduk. Meclis üyeliği, komite başkanlığı vekomite üyeliğine aday olacak arkadaşlarımızın sektörlerinin önünü açacak projelerle görev ve sorumluluk üstlenmeleri en önemli beklentilerimiz arasında. BTSO, son 5 yıllık süreçte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de azimli ve kararlı çalışmalarla örnek projelerin merkezi olacak" dedi.

"BURSA YENİ HEDEFLERE KARARLILIKLA YÜRÜYOR"

BTSO'nun 2013 yılının mayıs ayından bu yana üyelerinin gelişimine ve ticaret hacmine doğrudan katkı sağlayan 40'a yakın makro projeyi hayata geçirmeyi başardığına işaret eden Başkan Burkay, BTSO Akademi ile 16 bini aşkın üyenin eğitim ve gelişim programlarından faydalandığını, Küresel Fuar Acentesi ve Ur-Ge projeleriyle 5 bini aşkın üyenin ihracat odaklı desteklerden faydalandığını vurguladı. İbrahim Burkay, kentin son 4 yılda 800'den fazla ihracatçı kazandığının da altını çizdi. BTSO'nun projelerini 'Ortak Aklın Gücüyle Büyüyen Bursa' kitapçığıyla tüm üyelere dağıttıklarını hatırlatan İbrahim Burkay, söz konusu araştırmayla Bursa'nın ülke ekonomisine katkılarını tüm yönleriyle ortaya koyduklarını kaydederek, "Üretimin merkezi Bursa, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı başardı. Üretimden ihracata, istihdamdan ticarete kadar her yönüyle Türkiye'mizin hedeflerine liderlik eden Bursa, "Üreterek, büyüterek 39 bin tek yürekle" gelecek hedeflerine de kararlı adımlarla yürümeye hazır" diye konuştu.

"DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN ANAHTARI BURSA'DA"

BTSO'nun TEKNOSAB, Gökmen, Uzay ve Havacılık ve Eğitim Merkezi, Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, KOBİ OSB, Nano Teknoloji Mükemmeliyet Merkezi ve Model Fabrika'ya kadar kent ekonomisinin yeni vizyonunu yansıtan çok önemli projelerin Bursa'da hayata geçtiğini belirten Başkan İbrahim Burkay, şunları kaydetti: "Geride bıraktığımız 5 yılda BTSO'da ve Türkiye'deki 365 oda ve borsada yeni bir anlayışı hakim kıldık. Bu kurumlar özel sektörün önünü açacak projeleri üretmesi için kurulmuş kurumlar. Bu kurumların merkezinde tamamen hizmet olmalı. Son 5 yıllık süreçte meclislerde,komitelerimizde ve konseylerimizde görev yapan değerli dostlarım çok önemli çalışmalar ortaya koydu. Bugün de yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Bursa'da başlattığımız değişim ve dönüşüm, inşallah tüm Türkiye'ye yayılacak. Hayata geçirdiğimiz tüm projeler, başta Marmara Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye'de uygulanmaya başlandı. Bu anlayış ve hizmet kültürü BTSO'da kesintisiz olarak sürecek. Ortak irade ve kararlılık, BTSO'da hakim kılınacak. Bu anlayışın hayata geçmesinde ve bugünlere gelmesinde bizlere güvenen ve desteklerini sunan tüm üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum."

"BURSA'YA VE İŞ DÜNYAMIZA YAKIŞIR BİR SEÇİM SÜRECİ YAŞAYACAĞIZ"

Bursa'ya ve iş dünyasına yakışır bir seçim sürecinin yaşanmasını temenni eden Başkan Burkay, iş insanları için en önemli değerlerin başında güven ve itibarın geldiğini belirterek, "Biz bu yola hizmet için çıktık. Bu yolda kimseyi kırmayacağız. Son 5 yılda ortak aklın gücüyle kent ve ülke ekonomisine çok önemli kazanımlar sağladık. Bursa'mızın hedefleri doğrultusunda sorumluluk üstlenmeye hazırlanan 63 meslek komitemiz de kentin geleceği için var gücüyle çalışacak. Üreten Türkiye'nin yükselen gücü olan Bursa'mıza kattığımız değeri ve projelerimizi her platformda dile getirerek, başarı çıtamızı çok daha yükseklere taşıyacağız.Bu süreçte de başta birbirimizin ve muhtemel rakiplerimizin de itibarını ve kariyerlerini, en az kendi itibarımız ve kariyerimizgibikollamamız en büyük sorumluluğumuz. İnşallah Bursa, ortak inanç ve kararlılıkla hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.