Hava Durumu

Burkay: Üretim reform paketini heyecanla bekliyoruz

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, üretim reform paketinin sanayicinin üzerindeki ağır mali yükleri azaltacağını ve yeni yatırımların önünü açacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2017 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Burkay: Üretim reform paketini heyecanla bekliyoruz

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanan 'üretim reform paketi' ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İbrahim Burkay, referandumun ardından güçlenen siyasi istikrarla birlikte Türkiye'nin yeniden ekonomik reformlara odaklandığını söyledi. Demokratik ve siyasi kazanımların da artmasıyla moral veren ekonomik parametrelerin yatırımcılara tekrar güven sağladığını ifade eden Başkan Burkay, "Artık karar mekanizmasının daha hızlı işlediği, yapısal reformların hızla hayata geçirileceği yeni bir süreç başlıyor" diye konuştu.

İbrahim Burkay, Bursa iş dünyası olarak paketin Meclis'ten geçmesini heyecanla beklediklerini vurguladı. Her reform ve teşvik hamlesinin iş dünyasına büyük motivasyon sağladığını kaydeden Burkay, "İş dünyası olarak önümüzdeki süreçte ülkemizin ve Bursa'mızın hedeflerine büyük bir heyecanla koşacağız" şeklinde konuştu.

BTSO Başkanı Burkay, üretim destek paketinin sanayicinin maliyetlerini düşüreceğini ve yatırımları teşvik edeceğini söyledi. 77 maddelik paketin sanayicinin merakla beklediği birçok konunun da çözülmesini sağlayacağını dile getiren Burkay, paketin ekonomiyi rahatlatacağını ve büyümeyi hızlandıracağını ifade etti. İbrahim Burkay, "Emlak vergisi ve elektrik tüketimlerinde yüzde 2'lik TRT payının kalkması, şehir içinde kalan sanayi bölgelerinin şehir dışına taşınması, OSB'lerin demiryolları ile çalışacak olması ve yerli üretime yönelik destekler gibi birçok olumlu düzenleme, firmalarımızın büyüme yolculuğuna önemli katkılar sağlayacak" şeklinde konuştu.

Başkan İbrahim Burkay, BTSO'nun taleperi arasında yer alan OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO) kurma hakkı getirilmesi konusunun yeni pakette yer aldığını vurguladı. Bursa'da 21 OSB'nin bulunduğunu hatırlatan İbrahim Burkay, "Bu madde ile sanayici mülk edinme ve sanayi parseli alma zorunluluğundan kurtuluyor. Bu sayede sanayi parseli satın almak istemeyen işletmecilerin kiralama yapmasının önü açılacak. İş dünyası adına kendilerine aktardığımız bu konunun pakette yer almasını sağlayan Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Yeni yatırımları teşvik edecek paketin ekonomiye güç katacağını ifade eden Başkan İbrahim Burkay, "Ülkemizin üretim üssü olan şehrimiz, bu paketten en çok faydalanacak illerin başında olacaktır" açıklamalarında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.