Hava Durumu

Bursa acil servislerinde bayram yoğunluğu

Bursa'da 10 gün süren bayram tatili sürecince Bursa Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde bulunan sağlık tesislerinde yaklaşık 140 bin muayene gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa acil servislerinde bayram yoğunluğu

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği verilerine göre "Bayram tatili boyunca başta hastanelerin acil servisleri olmak üzere tüm birimlerde yeterli insan gücü, tıbbi donanım, lüzumlu sarf malzemesi, ilaç, serum ve benzeri ihtiyaçların karşılandığı ve 24 saat hizmet sürekliliği esasına göre planlanma yapıldığı" kaydedildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'yla birleştirilerek 10 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinde kesik ve yaralanmanın yanı sıra, karın ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi ve tansiyon şikâyetleri ile gelenlerin sayısı tatil süresince arttı.

Zaman zaman yoğunluk yaşanan servislerde 10 gün sonunda en fazla muayene sayısı 22 bin 14 ile Yıldırım ilçesinde bulunan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine olurken, 16 bin 761 muayene ile İnegöl Devlet Hastanesi, 14 bin 617 muayene de Çekirge Devlet Hastanesi'nde gerçekleşti.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı Kurban Bayramı dolayısıyla başlattığı "81 il 81 ziyaret" projesi kapsamında daire başkanları ve üstü görevlerde bulunan yöneticiler, Sağlık Bakanlığı'na bağlı 81 ilde bulunan 487 hastanede bayramı acil ve yataklı servislerde tedavi olarak geçiren hastaları ve tatil boyunca sağlık hizmetlerini aksatmadan nöbet tutan sağlık çalışanlarını yerinde ziyaret gerçekleştirerek onları yalnız bırakmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.