Hava Durumu

Bursa AK Parti'de aday adaylarının temayül heyecanı

AK Parti 18 kişilik aday listesi için teşkilatın nabzını tuttu. Meclis’te Bursa’yı temsil edecek isimler için son sözü Genel Merkez söyleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2015 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa AK Parti'de aday adaylarının temayül heyecanı
AK Parti'de milletvekili adaylarını belirleme sürecinde dün önemli bir kavşak daha dönüldü. BUTTİM’de kurulan 18 sandıkta yapılan temayül yoklamasında, 2 bin 694 il delegesinin görüşüne başvurularak kimi milletvekili görmek istedikleri soruldu.

NEFESLER TUTULDU

Daha önce milletvekilliği yapmış isimler hariç 213 aday için yapılan oylamanın sonuçları açıklanmadan Ankara’ya gönderildi. Bundan sonra gözler Genel Merkez’e çevrilirken, 18 kişilik kesin aday listesi en geç 7 Nisan’da belli olacak.

Temayüle katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem yeni anayasa vurgusu yaparken, İl Başkanı Cemalettin Torun, parti içi demokrasinin işlediğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Bu anayasa, darbe anayasasıdır. Artık bu elbise bu vücuda uymuyor. İşte bu seçime bir bakıma anayasanın değişimine yönelik kararı vermiş olacağız" dedi.

Erdem, Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) Fuar alanında düzenlenen AK Parti Bursa İl Başkanlığı temayül yoklamasına katıldı.

Erdem, artık 7 Haziran'ın kapısına geldiklerini anımsatarak, "Gerçekten 7 Haziran ülkemizi ve bölgemizi ilgilendiren çok önemli bir seçimi birlikte yapacağız. AK Parti bugüne kadar girdiği bütün seçimlerden Allah'a hamdolsun yüz akıyla ve başarıyla çıkmıştır. Bu başarı bu yüz aklığı sebepsiz değil. AK Parti yaptığı her işi düzgün yaparak ilgili yapan ve önceden neyin nasıl yapıldığı herkes tarafından bilinen açık ve şeffaf bir takım çalışmalarla bu neticeyi aldı" diye konuştu

Türkiye genelinde teşkilatların aday adaylarına nasıl baktığını tespiti için çalıştıklarını belirten Erdem, "Hiç şüpheniz olmasın verilecek kararda, en önemli etkilerden, en önemli belirleyici çalışmalardan bir tanesi. Demokrasinin kendisi aslında bir istişare sistemidir. Demokraside belirleyici olan halktır, kitlelerdir. İşte biz bu istişare sistemini, demokrasinin ruhuna uygun bu sistemi en iyi uygulayan ve demokrasimize kazandıran bir partiyiz" ifadesini kullandı.

Haziran ayındaki seçimlerde halkın geleceğini oylayacağını vurgulayan Erdem, "Bu seçim, çok önemli bir seçim. Bu seçimi önemli yapan özellikle 13 yıllık iktidar olan AK Parti'nin yaptığı hizmetlerin artarak devam etmesi ve kalıcılık açısından önemli. Bu seçimi mutlaka halkımız da bizler de önemsiyoruz. AK Parti daha çok önemsiyor. Çünkü biz bu seçimden sonra inşallah sizlerin desteği, gayretiyle anayasayı değiştirecek bir çoğunluk bekliyoruz. Çünkü Türkiye'nin temel problemlerinin başında anayasa yatıyor. Bu anayasa, darbe anayasasıdır. Artık bu elbise bu vücuda uymuyor. İşte bu seçimde, bir bakıma anayasanın değişimine yönelik kararı vermiş olacağız. Yine bu değişikliğe bağlı olarak PKK'nın dün Türkiye'de silah bırakmasıyla ilgili olarak gelişmeleri biliyorsunuz. İnşallah Çözüm Süreci'ni de bu seçimde AK Parti'nin sandıkta alacağı oy belirleyecektir. Bu açıdan da çok önemli bir seçimi yine birlikte yapıyoruz."

Bu güzel gelişmelerin yanında bazen istenmeyen olayların da yaşandığını anlatan Erdem, "Türkiye büyük bir ülke Türkiye'de bir takım gelişmeler oluyor. Bir takım gelişmeleri yaşıyoruz. AK Parti uluslararası arenada güzel işler yaptı. Bunlardan bir tanesi en son Şah Fırat operasyonuydu. Yine Musul'daki operasyonda da konsolosluk görevlilerinin burnu kanamadan oradan aldık, çıkardık. Terörle mücadelede dünyaya örnek olarak bir mücadele yapıyoruz. Sivillerimizin burnunu kanatmadan bir mücadeleyi her zaman olduğu gibi hayata geçiriyoruz" görüşünü paylaştı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ise temayül yoklamasıyla teşkilatların 235 aday adayını değerlendireceğini ifade ederek, "Buradan çıkacak sonuçlar Genel Merkezimize bir veri olarak değerlendirilecek. Genel merkezimiz istişareye çok önem veriyor. Buradaki teşkilatımızın görüşü çok önem arz ediyor. Sadece bu yeterli değil bu aşamadan sonra kamu yoklamaları ve anketler olacak buradan çıkacak sonuçlarda çok önem arz ediyor. Bunun yanında 3 aşamalı bir komisyon çalışması olacak. 6 Nisan'da kesin sonuçlar belli olacak 7 Nisan'da ise Bursa'nın 18 kişilik milletvekili aday listesi belli olacak" diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.