Hava Durumu

Bursa AK Parti'de o isim yeniden seçildi

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, artık iktidarların Türkiye'de muktedir olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa AK Parti'de o isim yeniden seçildi
AK Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı'nın 5. Olağan Kongresi Çırağan Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Nilüfer'de tek başına seçime giden İlçe Başkanı Celil Çolak, yeniden başkanlığa seçilirken, partililer kongreye yoğun ilgi gösterdi.

Kongrede konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "3 Kasım 2002 seçimleri aslında Türk baharının başlangıcıdır. Ülkemizde demokrasi olduğu için Türk baharı sandıklar vasıtasıyla 3 Kasım'da gerçekleşti. Milletimizin başlattığı o günden bu yana yolumuza devam ediyoruz. Biz iktidara geldik her alanda başarılara imza attık ve bir başarı örneği oluşturduk. Bundan dolayı da bizim başarılarımız, Türkiye'nin örnekliği birçok ülkede Arap devrimlerine ilham kaynağı oldu ve 2011’den itibaren Arap baharı yaşandı. Türkiye’de günü, geçmişi ve geleceği okuyamayanlar yanlış değerlendirmelerde bulundular. Arap baharı başladıktan sonra dediler ki Türk baharı da başlayacak. Bundan dolayı geçtiğimiz yıl mayıs ayı sonunda gezi olaylarını başlattılar. Onu da Türk baharı ile özdeşleştirdiler. Halbuki bu gafillerin Türk baharının 3 Kasım 2002’de başladığından haberleri yoktu. O hareketleri de başarısızlıkla sonuçlandı" dedi.

İşler, şöyle devam etti: "Sultan Abdülhamit örneği önemlidir. 33 yıla yakın iktidarda kalan ve ülkenin çöküşünü 33 yıl geciktirdi. İçerideki ve dışarıdaki hainlere karşı adete tek başına mücadele etti. Ona, kızıl sultan, basına sansür uyguluyor dediler. Yani itibar zedelemesi yaptılar. Onu itibarsızlaştırma gayreti içinde oldular. Şimdi aynısını Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetimize yaptılar. Çünkü milletten yüzde 50 destek alan bir parti var. Onun için düğmeye bastılar. Bundan dolayı Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan’ı itibarsızlaşma kampanyası başlattılar. Bu 2013 ortalarına kadar devam etti. Yani önce zemini hazırladılar. Sonra mayıs ayında düğmeye bastılar. 14 Mayıs’ta Türkiye 60 yıl aradan sonra IMF’ye olan borcunu sıfırladı. Siz nasıl olur da borcunuzu sıfırlarsınızın cevabını 15 gün sonra sokakları harekete geçirerek, Gezi olayları vesilesiyle Türkiye genelinde ayaklanma başlatarak iktidara gözdağı verip, devirmek istediler. Çünkü yanıldıkları bir nokta vardı. Onlar hala eski Türkiye’de kalmışlardı. Ama Türkiye 3 Kasım 2002’de değişmişti. Artık iktidarlar Türkiye’de aciz değil, muktedirdir. Kurucu genel başkanımız iktidara geldiği ilk yıllarda, ‘İktidara geldiğimizi söyleyebilirim ama muktedir olduğumuzu söyleyemem’ demişti. Şimdi çok şükür muktedir olan bir iktidar, Türkiye, başbakan ve seçilmiş olan bir cumhurbaşkanı var."

Kongreye İşler'in yanı sıra, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.