Hava Durumu

Bursa amatörün başkenti

AS TV'de yayınlanan Spor Özel programına katılan Kılıç, "Türkiye genelinde baktığımız zaman en çok müsabaka oynanan il Bursa. Gün geçtikçe tesis yatırımları ve lisanslı sporcu sayımız artıyor. Amatör kulüplerimiz olağanüstü işler yapıyorlar" dedi

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2017 08:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2017 08:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa amatörün başkenti

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç, Sönmez Medya'ya gündeme dair açıklamalarda bulundu. Amatör liglerde bir takvim yılı içerisinde en fazla maç oynanan şehrin Bursa olduğunu ve hem tesis anlamında hem de sporcu anlamında geliştiklerini söyleyen Kılıç, "Bursa olarak 6004 amatör müsabaka oynanan bir şehiriz ve bu Türkiye'de bir rekor. Toplamda ise 18.500 lisanslı oynayan sporcumuz mevcut. 218 kulübümüz var. Bu da Türkiye standartlarına göre çok iyi bir rakam. Yeni kurulan kulüplerimizle birlikte Bursa amatörde gurur duyulacak bir şehir haline geldi. Federasyon ve Belediyeler kulüplerimize malzeme ve ulaşım desteği sağlıyorlar. Birlik içinde hareket ederek elimizden geldiği kadar iyi bir konuma gelmeye uğraşıyoruz" diye konuştu.

Tesİsleşme anlamında Avrupa'ya kıyasla geride olduklarını ancak verilen desteklerle her geçen gün daha iyi bir noktaya ulaştıklarını söyleyen Osman Kılıç, "Biliyorsunuz tesis olmadan spor olmaz. Sporcu da olmaz. Bizim en çok önem verdiğimiz şey tesis. Bursa'da yaklaşık 10 sene önce bir sahaya 25 takım düşerken şu an bir sahaya 10 takım düşüyor. Avrupa ile kendimizi kıyasladığımızda tabii ki çok gerideyiz ancak her geçen gün gelişme gösterdiğimizi düşünüyorum" dedi. Eğitim ile sporu birleştirmenin ilerleme adına en büyük etken olduğunu da dile getiren Osman Kılıç,"Spor ile eğitimi birleştirdiğimiz zaman çoğu şeyi aşmış olacağız. Biz genellikle hafta sonu maç oynatıyoruz ama bazı okullar o günlere de izin vermiyorlar. Eğitimcilerin bize yardımcı olması gerekiyor. Sporcular eğitim ile spor arasında bir tercih yapmak zorunda kalmamalı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bursaspor bir marka
"Bursaspor Bursa'nın her alanda 1 numaralı markası. Olmazsa olmazımız. Geçtiğimiz sezon zor bir dönemden geçtik ama bu sene o psikolojiyi yavaş yavaş atlatıp toparlanıyoruz. Paul Le Guen çok değerli bir teknik direktör. Başarıda en önemli kaynak istikrardır. Eğer doğru bir planlama ile istikrar sağlarsanız eninde sonunda başarıya ulaşırsınız. Bursaspor Türkiye'nin en kaliteli altyapısına sahip. Geleceği çok parlak bir kulüp."

Küme şeklinde yeni bir yapılanma olacak

1999 yılında Türkiye'de Süper Amatör Lig'in oynanmasını biz önermiştik. Önce tepki almıştık ama sonradan ne kadar doğru bir karar verdiğimiz ortaya çıkmıştı ve tüm Türkiye'ye yayılmıştı. Şimdide alt yaş kategorilerinde Elit Lig, 1. küme ve 2. küme şeklinde yeni bir yapı oluşturuyoruz. Mesela 17 yaş kategorinde artık 17 yaş Elit, 17 yaş 1. küme ve 17 yaş 2. küme şeklinde bir yapılanma olacak. Geçtiğimiz hafta Federasyon yetkilileri ile görüştüm ve onayı aldım. Bu da Türkiye'de yeni olan bir uygulama olacak.

Türkiye'ye örnek oluyoruz

Bursa'dakİ kulüplerin altyapısı tüm Türkiye tarafından inceleniyor. Herkesin gözü Bursa'da. Her hafta çok sayıda gözlemci ekibi maçları izlemeye geliyor. Gerçekten şampiyonalardaki başarılarımızla Türkiye'ye örnek oluyoruz. Arabayatağıspor kulübü bizim için başarılı bir örnek. Geçtiğimiz sene Türkiye'de toplam 7000 kulüp içerisinde en başarılı 4. takım oldular.

Eğitimciler önemli
Şu anda Bursa içerisinde 1100 ant-renör var ve bunların 500'ü kulüplerde görev yapıyor. İyi sporcu yetiştirmek için önce iyi eğitimli antrenörlere sahip olmanız gerekiyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Eğitimciler iyi olsun ki eğitilenler başarılı olabilsin.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.