Hava Durumu

Bursa Atatürk Stadı'yla ilgili flaş gelişme!

Bursa’da, tarihi tribün dışında yıkım ihalesi yapılan Atatürk Stadyumu’nun koltukları Orhangazi, İnegöl ve Karacabey statlarına gönderiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Atatürk Stadı'yla ilgili flaş gelişme!
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 400 bin metrekare proje ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa’nın en büyük anıtsal yapılarından Timsah Arena’nın geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılması ardından eski stadyumun bulunduğu alan için yeni plan hazırlandı.

Ancak, Bursa Barosu, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Bursa Atatürk Stadyumunu Korutma ve Yaşatma Derneği (BASKOD) tarafından plana itiraz ederek dava açtı. İdare Mahkemesi tarafından plan iptal edilince Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu’nun doğal dokusuyla yaşatılmasına yönelik yeni proje hazırladı. 

\"\"

ATATÜRK'ÜN BAĞIŞIYLA YAPILMIŞTI

Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün bizzat kendisinin 1000 lira bağışta bulunması, 1948 yılında buyana hem resmi törenlere ev sahipliği yapması hem de Bursaspor’un şampiyonluk başta olmak üzere elde ettiği birçok başarıya ev sahipliği yapması nedeniyle Bursa tarihinde aynı bir önemi bulunan stadyum ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bu konuda verdikleri kararı geçen ağustos ayında açıkladı.  Projede stadın dokusunun bozulmayacağını dile getiren Başkan Altepe, şu bilgileri verdi:

"Özellikle kapalı tribün kısmı kalacak. Diğer tribünlerin de sadece üstte kalan kısımları yıkılacak. Böylelikle 15 bine yakın insanın oturabileceği amfi tiyatro şeklinde tribünü olan, aynı zamanda Bursaspor’un hatırası olarak saha ile birlikte stat da yaşatılmış olacak. Bu alanda hem sportif aktiviteler yapılabilecek hem de bayramlarda törenler, şenlikler, festivaller ve çevresiyle birlikte yüzbinlerin toplandığı mitingler yapılabilecek. Bursa ayrıcalıklı meydan, yaşam alanı kazanırken, Atatürk Stadı’nın tüm izleri de yaşatılacak”

\"\"

Bu açıklama ardından Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Atatürk Stadyumu’nun yıkım ihalesi yapıldı. Yıkım öncesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, stadyumdaki koltukları Orhangazi, İnegöl ve Karacabey statlarına gönderdi. 

Bursa Atatürk Stadyumunu Korutma ve Yaşatma Derneği (BASKOD) Başkanı Ali Küçüksarı, uzun bir mücadele ve hukuk sürecinden sonra ihaleye çıktığı şekliyle tarihi tribün ve yeşil sahasının kalacak olmasının sevindirici olduğunu belirtti. Kent dinamikleri olarak ilk günden istediklerinin bu olduğunu kaydeden Küçüksarı, şöyle dedi:

\"\"

"İlk projeye göre, Büyükşehir Belediyesi burayı tamamen yıkıp beton yığını bir meydan yapacaktı. Bu hatadan dönülmüş olması Bursa adına sevindirici bu arada yıkım ve ihale sürecini takip ettik. Yıkım sürecini de takip edeceğiz. Eğer söylenenin aksine bir şey yapılırsa bizim daha önceden kamuoyuna bir sözümüz vardı. ‘Buraya dozer ve greyder girerse biz bunların önünde yatarız’ diye biz o sözümüzü unutmadık umarız tarihi tribün ve yeşil sahaya dokunmazlar ve böylece Bursa’ya bir yeşil alan kazandırılmış olur bu da bizi ve Bursalıları mutlu eder."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.