Hava Durumu

Bursa Barosu'dan 'Anayasa Değişikliği ve Referandum' paneli

Bursa Barosu Anayasa Komisyonu tarafından 4 Mart 2017 Cumartesi günü düzenlenecek olan "Anayasa Değişikliği ve Referandum" konulu panelde Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu, Emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve Bursa Barosu'nun önceki başkanlarından Avukat Yahya Şimşek konuşacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2017 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2017 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Barosu'dan 'Anayasa Değişikliği ve Referandum' paneli

4 Mart 2017 Cumartesi günü saat 14.00'de BAOB Oditoryumu'nda düzenlenecek panel öncesi Bursa Barosu Başkanlık Makamı'nda basın açıklaması yapıldı. "Bu panelle beraber başlatacağımız bu kampanya ile bizden Anayasa değişikliklerinin ne getirdiğini, ne götürdüğünü anlatmamızı talep eden halkımızla her mecrada buluşacağız" diyen Bursa Barosu Anayasa Komisyonu Başkanı Avukat Metin Öztosun, aynı zamanda referandumda fikrini evet veya hayır yönünde açıklayan vatandaşlara karşı yönelecek fiili ve hukuka aykırı müdahalelerde Bursa Barosu tarafından vatandaşlara hukuki destek verileceğini söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve Anayasa Komisyonu Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır, eski Milli Savunma ve Milli Eğitim bakanlarından Turhan Tayan ile Anayasa Komisyonu'nun diğer üyeleri, Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Atila Atik, yönetim kurulu üyeleri ile avukatların hazır bulunduğu toplantıda yapılan açıklama şöyle:

"Bilindiği üzere 16 Nisan 2017 de bir Anayasa referandumu yapılacaktır. Bu anayasa değişikliği ile ilgili gerek Anayasa teklifinin hazırlanış süreci, gerek içeriği ve gerekse olağanüstü hal şartları içerisinde yapılmasına yönelik itiraz ve çekincelerimizi Bursa Barosu olarak çeşitli platformlarda ifade ettik.

Cumhuriyetimizin, parlamenter demokrasimizin ve anayasada belirtilen laik demokratik, sosyal hukuk devletimizin ve bölünmez bütünlüğümüzün daima yanında olan Bursa Barosu "Egemenlik Kayıtsız Ve Şartsız Milletindir" şeklinde ifade ettiğimiz ve toplumda hiçbir kimse, hiçbir zümre, hiçbir sınıf ya da grup, doğrudan üstün emretme gücüne sahip olamaz. Toplumda üstün emretme gücünün tek kaynağı ve tek sahibi milletin kendisidir ilkesinden hareketle çalışmalarına devam etmektedir.

Bu süreçte Anayasa değişiklikleri konusunda bilgilenmek için gerek STK lar gerekse halkımızdan Baromuza yönelik yoğun talepler gelmektedir. Bu sebeple biz de Bursa Barosu yönetim kurulumuzun verdiği yetki ile Bursa Barosu Anayasa komisyonu öncülüğünde halkımızı bilgilendirme kampanyasına başlıyoruz.

İlk olarak 4 Mart 2017 tarihinde BAOB Oditoryumunda Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu, Emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve Yahya Şimşek in katılımları ile yapacağımız Anayasa Değişikliği ve Referandum süreci ile ilgili bir panel düzenliyoruz. Bu panelle beraber başlatacağımız bu kampanya ile bizden Anayasa değişikliklerinin ne getirdiğini ne götürdüğünü anlatmamızı talep eden halkımızla her mecrada buluşacağız.

Aynı zamanda referandumda fikrini evet veya hayır yönünde açıklayan vatandaşlarımıza karşı yönelecek fiili ve hukuka aykırı müdahalelerde Bursa Barosu tarafından vatandaşlarımıza hukuki destek verilecektir. Bursa Barosu vatandaşlarımızın referandum iradelerini hukuka uygun sınırlar içinde özgürce ortaya koymalarının yanında yer alacaktır. Yine bu sebeple milletimizin özgür iradesinin sandığa yansıması için daha önce de olduğu gibi sandıkların gözlemcisi ve sandıkların hukuki güvenliğinin takipçisi olacağız.

Sonuç olarak; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hak Kuvvetten Üstündür" sözünden aldığımız feyzle; Adalet yani onun somut hali olan hukukun üstünlüğüne olan inancımızı yineler ve tüm bu hususları kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.