Hava Durumu

Bursa Barosu'nda Gürkan Altun hareketi

Bursa Barosu’nda ekim ayında yapılacak olağan genel kurul süreci, Avukat Gürkan Altun’un başkan adaylığını açıklamasıyla başladı. Gürkan Altun, adaylığını, meslektaşlarına verdiği kahvaltılı toplantıda açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 22:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Barosu'nda Gürkan Altun hareketi
Nilüfer'de meslektaşlarına hitap eden Gürkan Altun, “Bursa Barosu’nun yeniden yapılanmasında ülkemizin, kentimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çok yönlü bir yaklaşımla titizlikle tespit edeceğiz. Toplumu ve meslektaşlarımızı rahatlatacak, sorunları giderecek ihtiyaçları karşılayacak köklü çözümleri bulacak ve uygulayacağız” dedi.

Bursa Barosu’nun, Türkiye'nin eksiksiz demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti, Cumhuriyet ve onun kazanımlarının inançlı savunucusu olduğunu hatırlatan Altun, “Bugün her zamandan daha çok saygın, donanımlı, güçlü etkin ve hiçbir iktidara boyun eğmeyen bağımsız avukatlara onların bağımsız örgütü olan barolara ihtiyaç bulunmaktadır” dedi.



Altun, seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı. Avukatlık Kanunu’nun bir an önce düzenlenerek çağdaş ve evrensel normlara uygun hale getirilmesi için çalışacaklarını, yargı bağımsızlığını savunmaya devam edeceklerini söyleyen Gürkan Altun, bağlı çalışan avukatların ücretlerinin iyileşmesini sağlayıp diğer haklarını savunacaklarını anlattı. 

Aylık asgari ücreti, avukat onuruna yaraşır bir miktara yükselteceklerini ifade eden Gürkan Altun, mesleğe yeni başlayacak avukatların uyumunda kolaylaştırıcı olacaklarını Bu kapsamda en az 50 avukata ofis hizmeti verebilecek bir bina tasarladıklarını kaydetti. Bu binada kütüphane, toplantı odası, bekleme alanları ve avukat ofisleri olacağını bildiren Altun, şunları söyledi:

“Avukatlık mesleği, hukuk ve haklar konusunda farkındalık yaşatmak için çaba harcayacağız.Meslek etiği konusunda çalışmalar yapacak, avukatlık mesleğini zedeleyen, mesleğe ve meslektaşa zarar veren, avukatlık meslek kurallarına aykırı her tür ilkesiz tutum ve davranışa karşı duracağız. Kentimizde bulunan Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile işbirliği içerisinde hukuk fakültesi öğrencilerinin yaz tatillerinde Avukatlık bürolarında ön staj yapmalarına olanak sağlayacağız, Hukukun siyasetini yapmaya devam edecek ve temel insan haklarını savunacağız. Kentimizde ve ülkemizde gördüğümüz bütün hukuksuz uygulamalarla mücadele edeceğiz. Bursa ve çevresine ilişkin başta çevre ve kent hukuku olmak üzere bütün hukuki problemlerle ilgili inceleme raporları hazırlayacak ve kamuoyunu düzenli olarak bilgilendireceğiz. Kentimizin talan edilmesine izin vermeyecek ve yaşam alanlarımızın rant uğruna hukuksuz biçimde katledilmesine yine kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm yapılmasına karşı duracağız.
Cumhuriyetin kazanımlarından ve temel değerlerden, insan haklarından taviz vermeyeceğiz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.