Hava Durumu

Bursa Barosu'ndan çarpıcı kadın cinayetleri açıklaması

Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Nazlı Ceren Şendoğan, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" nedeniyle, Bursa Adliye Sarayı önünde açıklamada bulundu. Türkiye'de özgürce gezmek, özgürce konuşmak ve yaşamak için 440 kadının cinayete kurban gittiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2019 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2019 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Barosu'ndan çarpıcı kadın cinayetleri açıklaması

Bursa'da "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" nedeniyle Bursa Barosu'nca düzenlenen etkinlikler dizisi, Bursa Adalet Sarayı giriş salonunda sergi açılışıyla başladı. Bursa Kadın Ressamlar Derneği üyelerinin yaptığı resimlerin sergilendiği serginin açılışı Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun ve yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar ile Kadın Ressamlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Banu Durgunlu'nun katılımıyla yapıldı. Sergi açılışından sonra Bursa Adalet Sarayı girişinde basın açıklaması yapıldı. Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Nazlı Ceren Şendoğan, 8 Mart tarihinin, dünyanın her yerinde kadınların hak arayışlarının sembolü haline geldiğini, hem geçmişte yaşanan acıların anıldığı hem de gelecekten beklenen güzel günlerin ve her türlü baskıya, şiddete, ayrımcılığa ve adaletsizliğe karşı omuz omuza mücadele etmiş ve edecek olmanın kutlandığı gün olduğunu söyledi.

''440 KADIN CİNAYETE KURBAN GİTTİ''

Şendoğan, "Ne var ki dünyanın pek çok ülkesinden farklı olarak ülkemizde kadınların sorunları bir toplum sorunu, ülke refahının önünde bir engel olarak görülmemekte, aksine kadınlar bilinçli ve sistematik bir şekilde bastırılmaktadırlar. Geçtiğimiz yıl ülkemizde, yasalarca her insana tanınan haklarını kullanmak, çalışmak, okumak, evlenmek ya da boşanmak, özgürce giyinmek, özgürce gezmek ve özgürce konuşmak, aslında sadece 'yaşamak' istedikleri için 440 kadın cinayete kurban gitti. Bu sayıyı, bu acıyı, bu haksızlığı göz ardı edebilir miyiz? Ekonomik, manevi, fiziksel ve cinsel şiddet mağduru kadınlar ya da geride bıraktıkları aileleri adalet aradıkları için eleştirildi, adalet aradıkları için hakarete uğradı. Şiddeti körükleyen, mağduru aşağılayan ve şiddeti haklı göstermeye çalışan bir takım basın yayın organları tarafından bir kez daha mağdur edildi. Tek bir kadına bile adalet senin hakkın değildir diyebilir miyiz?" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.